Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Starenje sa stilom: Paulina (57) definitivno ne izgleda kao baka

Starenje sa stilom: Paulina (57) definitivno ne izgleda kao baka

Paulina Porizkova, bivša ikona manekenske industrije, izgleda fantastično i u zrelim godinama te se zalaže za 'body-positivity'. Starenje prihvaća na prirodan način

Bila je zvijezda tijekom devedesetih te se osim na pisti, pojavila i u nekoliko filmova. Paulina Porizkova rođena je 1965. godine, a karijeru modela započela je s 15 godina te krasila niz naslovnica velikih modnih magazina. No s vremenom je prestala raditi u svijetu modela da bi se nedavno vratila na scenu i postala aktivistica zdravog starenja te prihvaćanja promjena na tijelu i licu.

Ne bojeći se suprotstaviti društvenim normama, Paulina se bori za iskrenost starenja, umjesto toga da pokušavamo biti vječito mladi. S 57 godina, nerijetko objavljuje vlastite fotografije u badiću, ponosna je na vlastito tijelo i lice iako ono ima niz bora. Kosu ne farba, prirodna je i sijeda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kozmetičarka Zdenka Mihelj o dnevnim i noćnim kremama 01:54

- Ja sam 57-godišnja žena i ponosno nosim bikini. Čini se da ovo društvo ne želi da žene nakon srednjih godina nose bikini, ja se tome protivim - navela je.

Porizkova je bila 28 godina u braku s Ricom Ocasekom, pokojnim frontmenom kultnog rock benda 'The Cars'. U intervjuu je otkrila da je njihova veza imala uspona i padova te da su bili i odvojeni nekoliko mjeseci tijekom braka.

 

Iskreno je govorila o izazovima s kojima su se suočavali. 

- Shvatila sam najednom da smo sve manje zajedno, sve manje smo komunicirali, a onda me nekako prestao željeti - rekla je.

Smatrala je da mu se ne sviđa jer stari, pošto je tada bila u ranim 50-im godinama. No i dalje ga je voljela, ostali su zajedno sve do njegove smrti, 2019. godine.

Imate više od 50 i želite mlađi izgled? Izaberite novu frizuru
Imate više od 50 i želite mlađi izgled? Izaberite novu frizuru

 

Sada se zalaže za to da žene prihvate sve etape života, pa i starenje, koje će ih neminovno promijeniti. Pritom ne želi nikakve operacije, estetsku kirurgiju i općenito tretmane koji bi je 'pomladili'.

- Želim ostati kakva jesam, i kao starija žena - izjavila je.

Smatra da bore na licu imaju priču.

- Sviđa mi se da se na mom licu vidi ispisan život - navela je.

Po izgledu, trenutačno najseksi muškarci spadaju u - 'glodavce'
Po izgledu, trenutačno najseksi muškarci spadaju u - 'glodavce'

 

Osim svojih osobnih izbora, Porizkova je također naglasila važnost promjene stava društva prema starenju. Pozvala je žene da prihvate svoje godine i budu ponosne na sebe.

- Cilj je da starenje i sve te promjene učinimo normalnim. Ja se trudim, no o tome treba pričati što više žena - izjavila je bivša manekenka.

U svojoj želji za osnaživanjem žena, Porizkova želi transformaciju percepcije i stava društva u vezi s procesom starenja.

Glavna poruka je da svatko, bez obzira na dob i spol, zaslužuje biti slavljen, poštovan i potpuno prihvaćen u društvu.

Paulina ima dvoje djece s pokojnim suprugom Ricom Ocasekom, Jonathan ima 30, a Oliver 26. No, tu su još 4 sina koje je Ric imao sa svojom bivšom suprugom Susanne. Jedan od tih sinova, Christopher, ima kćer Oliviu, stoga je Paulina i baka, ponosna je na svu djecu i veliku obitelj te je sa svima u dobrim odnosima.

Želite obnoviti obrve? Potrebna su vam samo ova tri koraka
Želite obnoviti obrve? Potrebna su vam samo ova tri koraka

- Starije žene, sa svojom dugogodišnjom životnim iskustvima, posjeduju izuzetnu snagu koja im omogućuje da prihvate starenje s milošću i mudrošću. Ponosne su te uče cijeniti ljepotu koja se krije u njima - zaključila je Paulina, piše nowiveseeneverything.club.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života