Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Stari li vaše tijelo brže od vas? Test će otkriti pravo stanje

Stari li vaše tijelo brže od vas? Test će otkriti pravo stanje
1

Alge - najbolji saveznik vitkog tijela, ali i produljene mladosti, a stručnjaci ističu kako bez dovoljno nutrijenata naši organi prerano stare, a nastaju i bore

VIDEO

Ljudi često nisu svjesni nezdravih navika koje uništavaju zdravlje, ali uništavaju i prijevremeno starenje organizma, ističu znanstvenici. Najveći problem se javlja zbog prisutnosti slobodnih radikala koji uništavaju stanice te mogu uzrokovati propadanje i bolesti određenih organa.

Da bi provjerili u kojem ste stanju, možete napraviti jednostavne testove. Primjerice, za rizik od dijabetesa, povišenog tlaka i srčanih bolesti treba podijeliti opseg struka s opsegom bokova. Ako je rezultat 0,8 ili manje, rizik je nizak. Od 0,81 do 0,85 rizik je umjeren, a ako je rezultat veći od 0,85, vi ste u kategoriji visokog rizika.

Minitest kondicije

Da biste vidjeli u kakvom je stanju vaša kondicija, napravite po 25 skokova svaki dan u isto vrijeme te pratite poboljšava li se vaša kondicija, pogoršava ili stagnira. Cilj je da odradite vježbu uz tek malo ubrzani puls i nešto brže disanje. Osjećate li da imate dovoljno energije i 14 sati nakon što ste ustali iz kreveta? Ako ste ustali u 7 sati, a u dobroj ste formi, u 21 sat trebali biste još biti budni i aktivni. Testirajte snagu i izdržljivost. Pokušajte u svakoj ruci nositi kanistar od tri, četiri litre vode. Ako ste to uspjeli bez napora, imate izdržljiva ramena, leđa, prsa i koljena te dovoljno snage u mišićima nogu. Probajte možete li skočiti deset puta, no da vam pritom srce jako ne zalupa. Ako ste uspjeli, imate dobar kardiovaskularni sustav i kontroliran broj otkucaja srca. Probajte možete li plesati u brzom ritmu više od deset minuta a da ne ostanete bez daha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kod dodataka za smanjenje pretilosti, obogaćivanja prehrane nutrijentima i povećanja energije u obzir dolaze isključivo oni prirodnog porijekla, poput spiruline. 

Zdrava štitnjača

Nakon češljanja obvezno pogledajte koliko je opalih vlasi te ih s vremena na vrijeme prebrojite. Normalno je da na dan otpadne 100 vlasi, no ako ste ih nabrojili više od 200 ili vam kosa opada u pramenovima, odmah dogovorite pregled kod liječnika. 

Pojačano opadanje kose može biti znak da vašem organizmu nedostaje cinka, željeza ili biotina, no krivac može biti i poremećaj u radu štitnjače te hormonalne promjene nakon porođaja ili prestanka uzimanja kontracepcijskih tableta. Kao dodatak koji šiti od autoimunih oštećenja u tijelu ističu se AFA alge koja dokazano štiti stanice od oštećenja, pomaže regeneraciji tkiva te ima protuupalno djelovanje.

Koža je ogledalo zdravlja

  • Osip koji prate bolni mjehurići može ukazivati na alergijsku reakciju na gluten.
  • Ispucala koža oko usana može biti znak manjka vitamina B.
  • Osjetljiva i natečena koža ispod očiju ukazuje na prekomjerni unos hrane bogate soli. 
  • Plavičasti ton kože može biti posljedica problema s jetrom, slezenom ili gušteračom. 
  • Siva koža može biti ukazivati na manjak kisika u krvi što može rezultirati emfizemom, upalom pluća, tuberkulozom pa čak i predinfarktnim stanjem.
  • Preplanuli ten koji nije posljedica sunčanja ukazuje na nasljedni poremećaj, hemokromatozu. Karakterizira ga prekomjerno nakupljanje željeza u organizmu.
  • Pretjerano izlaganje suncu nije jedini razlog hiperpigmentacije. Smeđe mrlje na koži, osobito na području oko vrata, prepona i pazuha, mogu biti rani znak dijabetesa, trudnoće i poremećaja u radu štitnjače.

Jedan od najboljih dodataka za pomlađivanje tijela je astaksantin, crveni pigment koji daje karakterističnu boju škampima, jastozima i rakovima. On smanjuje propadanje kolagena u koži, ali i hrani organe iznutra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam