Obavijesti

Lifestyle

Komentari 68

Štedljiva mama otkrila kako uspijeva skresati kućni budžet i pri tom uštedjeti: Uživa u tome

Štedljiva mama otkrila kako uspijeva skresati kućni budžet i pri tom uštedjeti: Uživa u tome

Lukava mama kaže da najbolji poklon za Božić koji je ikad dobila je bila knjiga s trikovima pomoću kojih se može uštedjeti i da je zahvaljujući savjetima iz nje samo ove godine uštedjela 12 tisuća kuna

VIDEO

Heather LeMond (37) kaže da je uštedjela oko 12 tisuća kuna na odjeći i kućanskim proizvodima za sebe, supruga Dova (53) i sinove u dobi od pet i dvije godine. Dodaje da je sad strastvena 'škrtica', a od štednje i pametne kupnje stvorila je pravu umjetnost. 

POGLEDAJTE VIDEO: Što tlači prodavače u shopping centrima?

Pokretanje videa...

Prodavač otkrio kakvi ga kupci živciraju | ŠTO TE TLAČI? 04:54

Nakon što je 2016. dala otkaz u građevinskom društvu, Heather iz Malverna u Worcestershireu shvatila je da će život na jednoj plaći biti 'na knap' i da je vrijeme da počne pametnije trošiti. 

Otkako je za Božić dobila od svog supruga knjigu  ‘Money Saving Book’ od Holly Smith počela je primjenjivati savjete iz knjige u svakodnevnom životu. Jedan od njih je bio i da je stalno nadopunjavanje kuhinjskih ormarića namirnicama prilično skupo'.

- No, praćenje ovih štedljivih savjeta omogućilo nam je kao obitelji malo financijske slobode - rekla je. 

- Jako je dobar osjećaj kad znaš da si nešto dobro napravio - rekla je.

Otkrivajući bogatstvo web stranica koje nude razne načine uštede novca - primjerice, gdje pronaći hranu po sniženim cijenama. Heather je poslušala i savjete poput kupovine u rinfuzi kako bi s vremenom uštedjela novac.

Početne ponude tvrtki koje nude stvari poput kutija sa sastojcima za cijele objede su se ispostavile kao pun pogodak. 

11 ideja o štednji i novcu koje je pandemija korone promijenila: Razmislite o novim promjenama
11 ideja o štednji i novcu koje je pandemija korone promijenila: Razmislite o novim promjenama

- Prvo sam se prijavila na stranici jedne tvrtke za kutiju sa sastojcima za 5 večeri za četveročlanu obitelj. Zatim sam se prijavila na drugu stranicu. Nisam se ni okrenula, već mi je prva tvrtka nudila novi paket po značajno sniženoj cijeni - objasnila je i dodala da je s tim paketima uštedjela popriličnu svotu jer joj je hrana dolazila doma i sve je dobila po akcijskim cijenama. 

- Kao rezultat toga, dugo smo ih koristili za obiteljske večere tijekom tjedna - objasnila je.

- Počela sam isprobavati savjete iz knjige koju sam dobila, ali ubrzo sam shvatila da jedna stvar vodi drugoj i ubrzo sam počela štedjeti na različite načine, ne samo na hrani, već i drugim potrepštinama - objasnila je. 

Proizvodi na akciji zbog kratkog roka trajanja

- Također sam počela kupovati hranu koja je na sniženju zbog kratkog roka trajanja. Na takvim akcijama uvijek kupujem u većim količinama jer te namirnice smrzavam, što produljuje rok trajanja istih. Zbog toga je bitno imati veliki zamrzivač u koji znam staviti i desetak artikala koje sam ovako kupila - kaže Heather.

- Na primjer kupila sam kobasice na sniženju po 4 kune i još hrpu mesnih proizvoda koji su neki dan bili sniženi i sad su svi u zamrzivaču. Zbog ovog načina kupnje sad češće idem i u skuplje trgovine, koje sam prije zaobilazila u širokom luku, jer imaju sjajne akcije. Ali tamo nikad ne bih kupovala hranu po punoj cijeni - objašnjava. 

Kupujte na veliko

Još jedan savjet, prema Heather, je kupovina na veliko.

- Kupujem svoje proizvode za kućanstvo na Amazonu u velikoj količini. Upravo danas potrošila sam 180 kuna i, u osnovi, dobila sam paket wc papira, proizvode za čišćenje kupaonice, maramice za bebe, sapun za pranje ruku i gel za tuširanje, koji će nam trajati bar mjesec dana - objasnila je.

- Prošle godine, kad sam samo tjedno kupovala samo jednom mjestu, vjerojatno bih na takve stvari trošila oko 130 kuna tjedno - dodala je.

Započnite s 'pametnom kupnjom'

Otkako je započela s 'pametnom kupnjom', Heather koristi i usluge poput Amazon Primea, što za malu mjesečnu naknadu znači da dobivate njihovu uslugu streaminga TV-a i besplatne dostave.

Amazon

- Čak i hranu kupujem preko interneta jer supermarket u kojem kupujem ne naplaćuje dostavu ako je iznos računa preko 300 kuna. A tako i mogu vidjeti na što sam novac potrošila, što sam prošli put kupila i usporediti cijene koje su sad i kakve su na akciji - objasnila je. 

Smatra da kad ljudi idu u trgovinu da u kolicima završi puno više stvari koje nisu namjeravali kupiti nego onih koje im stvarno trebaju, piše britanski Sun.

Kupovina u web trgovinama izvan sezone također znači veliku uštedu. Odjeću i obuću za djecu kupuje van sezone tako da predvidi koliko će otprilike narasti.

Pametno s novcem: Novac može kupiti sreću ako ga pravilno potrošite i utvrdite gdje 'curi'
Pametno s novcem: Novac može kupiti sreću ako ga pravilno potrošite i utvrdite gdje 'curi'

- Već sam kupila čizme i jakne za iduću sezonu po najnižim cijenama - rekla je. 

Heather već sad ima punu vreću poklona za Božić 2021. godine. 

- Kupujem poklone tijekom cijele godine. Kad imam malo slobodnog vremena prelistavam Amazon i ako se pojavi nešto što mislim da bi se svidjelo ljudima za koje kupujem poklone, a dobra je cijena - odmah kupim - objasnila je.

S vremenom Heather je počela savjetovati i svoje prijatelje i obitelj o štednji i korisnim kupovinama. 

- Sad kad nešto kupim na velikoj akciji ispričam to svojim rođacima i prijateljima kako bi i oni uštedjeli na stvarima koje im trebaju - rekla je. 

- Svaki put malo zablistam kad uštedim novac, jer znam da tako utječem na kućni budžet. Daleko od toga da mi je neugodno što sam štedljiva, to mi je zapravo jako uzbudljivo i volim dijeliti trikove koje sam naučila kako bih i drugima pomogla - zaključila je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'