Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Stilske tajne majstora Tom Forda i Giorgia Armanija

Stilske tajne majstora Tom Forda i Giorgia Armanija
1

BESPRIJEKORAN "STYLING" Muškarac ne smije izgledati kao da se trudi previše, upozoravaju modni dizajneri Tom Ford i Giorgio Armani

VIDEO

Ne vjerujem u poigravanje s dužinama sakoa. Klasičan kroj i dužina sakoa muškarcu će istaknuti ramena, torzo učiniti skladnim, a noge dugim. Klasika i jednostavnost uvijek izgledaju najbolje, ističe Tom Ford, američki modni dizajner.
Među svojim favoritima ne vidi ni kratke muške jakne jer smatra da muškarci u njima straga izgledaju poput žena, a to vjerojatno nije ono što su htjeli postići. Kako bi izgledali dobro u odijelu, kaže Ford, zlatno je pravilo da ga ne nosite samo u svečanim prigodama. Treba ga nositi što češće, makar samo sako, jer ćete se jedino tako naviknuti na odijelo i osjećati dobro u njemu.
Kao "finiš" od nakita je na muškarcima dovoljna samo narukvica, preporučuje Ford. No ne smije biti glomazna, već tanka i jednostavna, a uz nju je, na istoj ruci, dopušteno nositi i sat.
Ipak i Ford i proslavljeni talijanski modni dizajner Giorgio Armani slažu se da je za dobar muški "styling" ključan osjećaj udobnosti.
- Osjećate li se udobno u onome što nosite, osjećat ćete se i izgledati samopouzdano. Tako ćete izbjeći opterećivanje izgledom zbog kojeg biste djelovali kao da se previše trudite. Razmislite što volite i inzistirajte na svom stilu - kaže Armani.




STROGI KROJEVI ODIJELA ZA SVEČANE PRILIKE
Armani smatra da je kod odabira boje odijela najbolje uzeti one koje ne izlaze iz mode, poput crne ili sive srednjih tonova.   U iznimno svečanim prilikama bolje je posegnuti za strožijim i “ukočenijim” krojevima sakoa koji naglašavaju tijelo, a ujedno i djeluju vrlo otmjeno. 

SAKOI S DVA GUMBA I BEZ PRSLUKA
Pri odabiru odijela muškarac treba birati ono što će nositi, a ne ono što će nositi njega. U prijevodu, to znači elegantan, sofisticiran i svevremenski kroj koji je uvijek bolji od trenutačne i prolazne pomodnosti, vjeruje Armani. Tako je bolji sako s dva gumba umjesto s jednim ili tri koji zahtijevaju drukčiji “styling” i košulje. Dobro je izbjeći i sakoe s ušivenim prslucima jer se teže kombiniraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije