Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

Što mislite, koliko je bio visok najveći čovjek ikad? Bio je div

On je rastao konstantno i to velikom brzinom. Rodio se kao beba prosječne visine, no tada je sve izmaklo kontroli. Već sa deset godina imao je visinu odraslog muškarca - 182 centimetara

VIDEO

Robert Wadlow iz SAD-a rodio 1918. godine, bio je visok 272 centimetra, a to mu je donijelo titulu najvišeg čovjeka u poznatoj povijesti svijeta. Zvali su ga "The Giant of Illinois" (Gigant Illinoisa) i Nježni div.

Težio je 220 kilograma i živio je vrlo kratko - imao je svega 22 godine kada je umro. Umro je u snu zbog infekcije stopala. 

Robert Wadlow, known as The Giant of Illinois, is one of the tallest (272 cm_ 8' 11") persons in history. c.a 1940

Posted by The Vintage News on 31. listopada 2017

On je rastao konstantno i to velikom brzinom - zbog poremećaja rada hipofize. Rodio se kao beba prosječne težine i visine od 3,7 kilograma no ubrzo je sve izmaklo kontroli. Već sa šest mjeseci imao je 13 kg, duplo više od svojih vršnjaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Već sa deset godina imao je visinu odraslog muškarca - 182 centimetara, a težio je 95 kilograma. Liječnici su mu dijagnozu postavili dvije godine kasnije kada mu je visina već bila veća od dva metra.

Bio je najstariji od petero djece i svu odjeću te obuću roditelji su morali posebno naručivati od krojača i postolara. Kada je odrastao, počeo je zarađivati na svojoj visini, putovao je i pokazivao se znatiželjnom puku. Zvali su ga "Nježni div".

Pred kraj života morao je nositi proteze na nogama. One su i bile krivac za nastanak smrtonosne infekcije. Sahranili su ga u lijesu dugom tri metra i teškom 500 kilograma.

Pogledajte u videu kako je izgledao:

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje