Obavijesti

Lifestyle

Komentari 40

Što muškarci i žene žele dok vode ljubav? 'Dečki, trebamo više vremena za zagrijavanje...'

Što muškarci i žene žele dok vode ljubav? 'Dečki, trebamo više vremena za zagrijavanje...'

Istraživačica i autorica niza knjiga o seksu Tracy Cox godinama zapisuje što žene zamjeraju muškarcima u krevetu i obrnuto - problem je što o tome lakše razgovaraju s prijateljima, ne i međusobno

VIDEO

Nakon godina istraživanja i pisanja, autorica niza priručnika o seksu Tracey Cox kaže kako je i dalje iznenađuje to što su ljudi često iskreniji u razgovoru o seksu s prijateljima nego s partnerima te da će jedno s drugim rijetko podijeliti ove rečenice. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pohotna baka voli seks

Pokretanje videa...

Ona je pohotna fit baka: 'Volim dobar seks! Od razvoda sam u krevetu bila sa 720 njih' 00:56

Žene iskrenije i lakše razgovaraju sa ženama, a muškarci s muškarcima i tako zapravo gube priliku da podijele tajne jedno s drugim, kako bi naučili što partner želi i više uživali u seksu. Temi uvijek vrlo predana Tracey Cox zato je  godinama bilježila odgovore na pitanje: “Što biste željeli reći partneru o vašem seksualnom životu kada biste bili potpuno iskreni s njim?” te kaže kako je to dobra osnova za uvid u to kako se osjeća osoba s kojom dijelite krevet te savjetuje da to svakako bude i osnova za iskreni razgovor i strastveniji seks. Donosi jedan primjer takvih izjava: 

- Dečki, trebamo više vremena za zagrijavanje do orgazma nego što je potrebno vama i teže ga postižemo. Zato - ne žurite se i ne petljajte! 

-  Cure, to što muškarci ne izražavaju svoje emocije ne znači da vas ne vole, oni osjećaje zapravo pokazuju kroz seks – time što se u krevetu žele čvrsto priviti uz vas. 

Dakle, ako vas u krevetu  preplave misli da muškarac nešto radi pogrešno, recite mu da vam to ne odgovara. Pronađite pažljiv, ali jasan način, jer muškarci ne mogu čitati misli, kaže Tracey Cox. 

- Kažite mu gdje i kako želite da vas dodiruje. Ako to ne učinite, partner neće imati priliku ispuniti vaše želje, a onda ste – oboje na gubitku, dodaje. 

Veći užitak u seksu: Piskavica je lijek za nizak ženski libido?
Veći užitak u seksu: Piskavica je lijek za nizak ženski libido?

Donosimo nekoliko najčešćih odgovora koje je seksualna terapeutkinja izdvojila u svojoj knjizi: 

Što žene poručuju muškarcima:

  • Moramo biti emocionalno zagrijane.
  • Da bismo se osjećale seksi, moramo biti emocionalno zagrijane, ali i fizički stimulirane.
  • Riječi su za nas afrodizijak. Ako želite više seksa, jednostavno više razgovarajte s nama.
  • Uključite se u obavljanje kućanskih poslova, pa ćemo biti spremnije na seks. Osjećat ćemo se više kao ravnopravne partnerice, a manje kao posluga.
  • I mi želimo inicirati seks, ali ne stignemo to osvijestiti i realizirati želju ako vi “navaljujete” svaki dan u isto vrijeme.
  • Budite nježniji. Naša je koža osjetljivija od vaše. Ono što vi možda osjećate kao malo grublji dodir, nas može boljeti.
  • Nije istina da uvijek želimo romantičan seks. I mi ne volimo monotoniju te smo s vremena na vrijeme željne akcije.
  • Ne gnjavite nas seksom ako nismo raspoložene. Time nam dodatno ubijate želju. Sutra ćemo dvostruko uzvratiti.
  • Prihvatite to da put do našeg orgazma ne vodi isključivo klasičnim seksom, volimo dodire i poljupce.

 

Što muškarci poručuju ženama:

  • Kad odbijete seks s nama osjećamo se kao da nas odbacujete kao osobu. Zato, molimo vas, ne činite to.
  • Naš seksualni sustav je vrlo jednostavan. Znamo, vaš je drukčiji, ali morate nam pokazati što i kako volite da bismo vaše tijelo mogli razumjeti pravilno.
  • Samo zato što želimo isprobati nove poze ili nove stvari u krevetu ne znači da mislimo da niste dovoljno seksi. Stvar je samo u tome da trebamo i želimo raznolikost.
Pogrbljeno držanje smanjuje libido i kvari užitak u seksu
Pogrbljeno držanje smanjuje libido i kvari užitak u seksu
  • Mi smo vizualni tipovi, volimo gledati seksi stvari i nema ništa loše ako gledamo erotske fotografije. I to je za ljude.
  • Prestanite se stalno brinuti o tome kako izgledate. I mi želimo da žena lijepo izgleda, ali smo fokusirani na dijelove koji nam se sviđaju i koje volimo, a ne na one detalje koje vi na sebi mrzite. 
  • Htjeli bismo se seksati često i redovito. Ako to nije moguće, molimo vas, uvijek nam objasnite zašto. Ako razumijemo zašto je tako i znamo da nas u budućnosti čeka super seks, moći ćemo to prihvatiti. 
  • Shvaćamo da je vaš seksualni nagon pod utjecajem mjesečnog ciklusa. No radije nam recite kad ste dobre volje i radimo to što češće nego da se fokusiramo na dane kada nije tako.  
  • Kad se ponašate kao da se seksamo samo zato što mi to želimo, to nas ljuti i čini razočaranima. Želimo da i vi uživate u seksu.
     
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje