Obavijesti

Lifestyle

Komentari 40

Što se ne radi nakon prekida: Seks s bivšim je velika greška

Što se ne radi nakon prekida: Seks s bivšim je velika greška
1

Možda ćete drugima djelovati snažno ako zatomljavate emocije, no zapravo sebi radite štetu. Isti efekt ima i seks s bivšim, kao i preklinjanje da vam se vrati

VIDEO

Čak i ako ste se rastali u najboljim mogućim odnosima, prekid može biti izuzetno bolan. Prihvatiti da čovjek ili žena s kojom ste se svaki dan budili više neće biti kraj vas prelagan je okidač depresije, no tada je najbitnije zadržati pozitivan stav i ostati samouvjeren. Izlazak s prijateljima može vam pomoći u oporavku, ali neke stvari biste morali izbjegavati. Npr. pretvarate li se da je sve u redu, lako biste mogli izazvati kontraefekt samome sebi.  

Sve negativne emocije će se nakupljati i prije ili kasnije će eruptirati. Umjesto da ih potiskujete u sebi, što može rezultirati ozbiljnim zdravstvenim problemima, radije razgovarajte o svojim osjećajima s prijateljima kojima vjerujete. Nemojte se bojati suza jer ćete tako lakše preboljeti prekid. U redu je biti ljut i povrijeđen, a što prije prepoznate te emocije, to ćete ih prije i riješiti. 

Nemojte pokušavati biti prijatelj s bivšim

Odluka da s bivšim ostanete prijatelji može jako loše djelovati na vašu psihu i samopouzdanje, osobito ako je on već pronašao novu ljubav, a vi još niste. 

Izbrišite ga s liste prijatelja na Facebooku kako ne biste vrijeme trošili na špijuniranje, a ako on inzistira na prijateljstvu dajte mu do znanja kako vama ta situacija nije ugodna i da vam treba više vremena kako biste se prilagodili. 

Nemojte se osvećivati

Jedna od najgorih stvar koju možete učiniti nakon prekida je uništiti njegovu odjeću ili još gore - da doista učinite nešto nažao poput oštećivanja auta ključem. Lako je prepustiti se niskim strastima poput osvete, ali ona neće umanjiti vašu ogorčenost niti ljutnju. Potrudite se ostati dostojanstveni i zreli, bez obzira kakva je druga strana. 

Nemojte ga moliti da se pomirite

Iako ga volite, nemojte ga moliti da se pomirite. Tako ćete samo djelovati slabo i emocionalno nesigurno. Ako smatrate kako je veza završila iz krivih razloga, razgovarajte s njim, ali nađite se na javnom mjestu kako ne biste izgubili živce. 

Međutim, ako se ne pomirite, imajte na umu da ni ne želite biti u vezi s nekim tko od vas traži da ga molite. To je ponižavajuće i ukazuje na totalnu neravnotežu moći koja bi vas na kraju opet dovela do prekida. 

Seks s bivšim je zabranjen

Ako želite čist prekid, zabravite na seks s bivšim. Na taj si način samo možete produžiti agoniju. Uostalom postoji razlozi zašto ste prekinuli, a to igrice u krevetu ne mogu promijeniti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!
MOŽETE LI DO 25 BODOVA?

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Dnevni horoskop za nedjelju 5. svibnja: Škorpion će biti ludo zaljubljen, a Rak ići u prirodu
KAKVA ĆE VAM BITI NEDJELJA?

Dnevni horoskop za nedjelju 5. svibnja: Škorpion će biti ludo zaljubljen, a Rak ići u prirodu

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 5. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje