Obavijesti

Lifestyle

Što, zašto i kako u borbi protiv celulita - vodič protiv celulita

Što, zašto i kako u borbi protiv celulita - vodič protiv celulita
6

Nađete li se u istoj prostoriji s deset žena – znajte da osam ili devet njih, bez obzira na dob, tjelesnu težinu i građu, ima problema s celulitom

Riječ je, naime, o problemu koji uglavnom pogađa žene, i to upravo zbog hormonalne razlike između spolova. Tijekom zime ga je lako prikriti pa i zaboravimo da je tu, no tijekom ljeta priča je sasvim drugačija i nerijetko se, upravo zbog njega, teže odvažimo skinuti u kupaći kostim. Ipak, moguće je uspješno smanjiti ovu omraženu pojavu, i to u nekoliko koraka. No, krenimo redom. 

Što je celulit?

Celulit je masno tkivo, a obično se javlja na području bedara, trbuha i stražnjice. Iako ga žene ne vole jer im predstavlja estetski problem, celulit je i zdravstveni problem jer upućuje na nepravilnu prehranu, stres, način života. Dakle, nastanku celulita pogoduje manjak tekućine, neodgovarajuća prehrana, manjak tjelovježbe, ali i faktori kao što su hormonalna neravnoteža te genetske predispozicije. Budući da je riječ o složenom problemu, uspješna borba protiv njega zahtijeva i sveobuhvatno rješenje.

Anticelulitni preparati

U borbi protiv celulita, važni su i anticelulitni tretmani koje, uz set odgovarajućih proizvoda, možete provoditi i kod kuće. Među dm robnim markama, koje nude odličan omjer kvalitete i cijene, nalaze se proizvodi koji vam mogu biti od pomoći. 

Što: Balea BodyFIT anticelulitna gel-krema s wakame algama i kofeinom 
Zašto: učvršćuje kožu i povećava njenu elastičnost
Kako: potrebno dva puta dnevno kružnim pokretima umasirati na problematične zone bedara, stražnjice i trbuha. 

Što: Balea anticelulitni zavoj s algama, morskom solju i kofeinom 
Zašto: učvrstit će vašu kožu i potaknuti mikrocirkulaciju i metabolizam, čime će ublažiti znakove celulita
Kako: zavoje jednom tjedno ravnomjerno i bez zatezanja omotati oko bedara i bokova pazeći da se ne preklapaju te ostaviti da djeluju 10 minuta. Nakon skidanja zavoja eventualne ostatke proizvoda nježno umasirati u kožu.

Možete se odlučiti i za SLIM EXTREME 4D COSMETIC LIPOSUCTION serum za mršavljenje i oblikovanje tijela marke Eveline Cosmetics koji je inspiriran metodom liposukcije. Tu je i hidratizirajuća gel krema osvježavajućeg mirisa – Nikel koncentrat protiv celulita koji jača vezivno tkivo, čvrstoću i elastičnost kože te Biobaza Anticellulite body maska od zelene gline s ekstraktom đumbira koji pospješuje cirkulaciju te kofein koji ima diuretičko djelovanje na tekućinu pohranjenu u masnim naslagama. Obogaćena hranjivim uljima badema i pšeničnih klica, maska ujedno i hidratizira i hrani kožu.

 

Pravilna prehrana

Nemojte zaboraviti, pravilna prehrana važna je i u borbi protiv celulita. Uz brigu o redovitoj hidrataciji (čitaj: osam čaša vode dnevno), nastojte prehranu obogatiti voćem i povrćem, a osobito namirnicama poput naranče, špinata, cvjetače, mrkve i rajčice  koje su bogate lecitinom koji poboljšava cirkulaciju. S druge strane, potrebno je smanjiti unos rafiniranih ugljikohidrata i brze hrane. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju