Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Što znači kada sanjate pčele? Često to nije dobar pokazatelj

Što znači kada sanjate pčele? Često to nije dobar pokazatelj
4

Iako nisu svi snovi o njima sami po sebi negativni, čini se da u mnogim scenarijima povezanim s pčelama postoji određeni stupanj emocionalnog 'uboda'

VIDEO

Bilo da ste sanjali da vas je ubola pčela ili da vas je jurio roj, evo što bi vam takav san mogao govoriti i kako to riješiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Čudne stvari koje se događaju tijekom sna 01:16

Što znači sanjati pčele?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema američkom psihologu i stručnjaku za snove dr. Rubinu Naimanu, neki vjeruju da su snovi samo konsolidacija sjećanja i otpad, odnosno 'ispiranje' informacija iz mozga. Drugi, s druge strane, misle da možete tumačiti snove kako biste dobili uvid u svoju podsvijest.

Postoji 6 vrsta snova i svaki od njih pokušava vam nešto reći: Od slutnji do poučnih i duhovnih
Postoji 6 vrsta snova i svaki od njih pokušava vam nešto reći: Od slutnji do poučnih i duhovnih

A u slučaju pčela, analitičarka snova Lauri Loewenberg kaže da će tumačenje ovih snova ovisiti o kontekstu, kao i o vašem osobnom stavu prema pčelama.

- Snovi o pčelama su prilično česti i sama ih sanjam. Najčešći razlog za san o njima je taj što osjećate 'ubod' nečijih postupaka ili čak i više od toga, kao što su nečije riječi koje su vam upućene - objašnjava Lauri.

Loewenberg donosi još nekoliko tumačenja ovog sna, ovisno o detaljima

1. Ako vas pčela ubode

Ako vas je u snu ubola pčela ili više njih, Loewenberg kaže da se to može prevesti kao osjećaj emocionalne boli u stvarnom životu. Netko daje oštre ili zajedljive primjedbe prema ili o vama.

- I onda, naravno, što je više pčela i više uboda, to ima veći emocionalni učinak na vas - objašnjava Loewenberg, dodajući da također može biti da postoji više osoba od kojih osjećate 'ubode'.

2. Ako zuje

Još jedna uobičajena stvar koja se može dogoditi u ovakvim snovima je čuti njihovo neprekidno zujanje. U tom slučaju, prema Loewenberg, pčele i njihovo zujanje mogu predstavljati trač, posebno onaj o vama.

3. Ako te ne ubode

Ako vas pčela ne ubode u snu, stručnjakinja kaže da se i dalje mogu primijeniti ista tumačenja poput 'ubodnih' riječi ili radnji, ali ovdje one jednostavno ne utječu na vas, ili se možda radi o tome da niste sigurni gdje stojite u smislu ogovaranja ili sukoba s nekim u stvarnom životu, dodaje. U konačnici, bol nije tako izražena kao što bi bila da vas ubode.

4. Ako se radi o roju pčela

Sanjati pak roj pčela, a posebno onaj koji vas lovi ili okružuje, odnosi se na osjećaje emocionalne preplavljenosti koji izbijaju na površinu. Ako stvari možda još uvijek nisu preplavile, dodaje Lauri, pčele u ovom slučaju predstavljaju nastavak nakupljanja.

5. Ako pčela ne prijeti

Nisu svi snovi o pčelama negativni. Možda sanjate da ste na bujnoj livadi s pčelom koja mirno leti od cvijeta do cvijeta - to može predstavljati osjećaj romantike kao i osjećaj da vam je nešto u životu dragocjeno ili slatko pa čak i da zahtijeva zaštitu. U drugim slučajevima, može značiti da ste se u posljednje vrijeme osjećali užurbano, dodaje stručnjakinja.

8 najčešćih razloga zašto se ne možete sjetiti što ste sanjali
8 najčešćih razloga zašto se ne možete sjetiti što ste sanjali

6. Ako se radi o pčelinjoj matici

Ako sanjate pčelinju maticu, Lowenberg kaže da ona može predstavljati stvarnu ženu u vašem životu, pa čak i vas same. Obično postoji negativna povezanost kada su u pitanju pčelinje matice u snovima, ali važno je razmisliti o tome kako ste se osjećali zbog nje u snu.

7. Ako postoji najezda

I na kraju, Lowenberg napominje da sanjanje najezde pčela u domu može simbolizirati nedavno bolno otkriće. Pčele, u ovom slučaju, predstavljaju njegov emocionalni utjecaj na vas.

Prilikom rada na bilo kojem snu, objašnjava Loewenberg, važno je uzeti u obzir kako ste se osjećali tijekom sna, ali i vlastite asocijacije na istaknute simbole.

- Uvijek postoji dar, uvijek postoji nešto vrijedno što možete pronaći u teškoj situaciji - dodaje ona. A što se tiče različitih navedenih tumačenja, napominje ona, način na koji ih možete riješiti je jačanje vlastitog osjećaja sebe.

Bilo da se radi o traču, oštrim postupcima i riječima ili bolnom otkriću, pčele simboliziraju osjećaje o tome i emocionalnu bol.

- Što drugi misle o vama nije vaša stvar - kaže Loewenberg, savjetujući da ne dopustite da na vas utječu štetne i oštre primjedbe drugih.

Iako nisu svi snovi o pčelama sami po sebi negativni, čini se da u mnogim scenarijima povezanim s pčelama postoji određeni stupanj emocionalnog 'uboda'. Ako san potraje, najbolje je da se više usredotočite na sebe, a puno manje na bilo koga drugoga, donosi MBG.

Postoji 5 faza spavanja: Važno je ne probuditi se u krivoj fazi, to zna biti neugodno iskustvo
Postoji 5 faza spavanja: Važno je ne probuditi se u krivoj fazi, to zna biti neugodno iskustvo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru