Lifestyle

Komentari 105

Stručnjaci: Nema dobrog seksa bez strasnih 6 minuta predigre

Stručnjaci: Nema dobrog seksa bez strasnih 6 minuta predigre

Osim što su sudionici koji su slijedili šestominutno pravilo nakon seksa bili zadovoljniji, brojka zadovoljnih je još značajno rasla kod parova koji su ovo pravilo primjenjili još jednom nakon nakon seksae

Kad je riječ o seksu, neki bi htjeli da im predigra tralje što je dulje moguće, dok druge ona možda uopće ne zanima ili joj pak ne vide smisao, pa odmah kreću na 'glavni čin'. 

No i jedne i druge trebalo bi razveseliti što, kako piše The Sun, postoji jednostavan način kako si sa predigrom možemo poboljšati seks - a sve što treba jest slijediti takozvano "šestominutno pravilo“ koje kaže da bi partneri  prije seksa šest minuta trebali provesti u užitcima koje pružaju ljubljenjem grickanje, maženje i sve ostalo što spada pod pojam predigre.

To su naime znanstvenici objavili nakon nedavne studije Kanadskog vijeća za seksualno obrazovanje koja je pokazala da se većina ljudi nakon seksa još bolje osjeća ako su prije seksa svega šest minuta proveli u predigri.

U studiji je sudjelovalo 1 500 Kanađana u dobi između 18 i 24 godine, s različitim seksualnim preferencijama.

A osim što su sudionici koji su slijedili šestominutno pravilo nakon seksa bili zadovoljniji, brojka zadovoljnih je još značajno rasla (na 56 posto muškaraca i 55 posto žena) kod parova koji su spomenuto pravilo - s istim radnjama i u istom vremenskom okviru - ponovno primijenili i nakon seksa.

- Često zaboravljamo koliko je za odnos bitno povezivanje koje se nakon seksa događa, a ta bliskost s partnerom opet može voditi do višestrukog seksualnog zadovoljstva - objasnila je profesorica ljudske seksualnosti Robin Milhausen sa Sveučilišta u Guelphu.

Ona kaže i da je baš nakon seksa svaki par najbliži jer su i i muškarac i žena 'emotivno dostupniji i ranjiviji nego inače' - a sve su to, napominje profesorica,, razlozi zašto ga je dobro primijeniti opet i nakon seksa - pogotovo kad želimo da ono vodi u još dobrog i intenzivnog seksa. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci