Lifestyle

Komentari 0

Stručnjaci za sigurnost: 11 stvari najopasnijih za dijete kod kuće

Stručnjaci za sigurnost: 11 stvari najopasnijih za dijete kod kuće

Stručnjaci iz australske grupe za zagovaranje potrošaća Choice, otkrili su 11 proizvoda koji bi mogli dovesti vaše dijete u opasnost. Na tom popisu su se našli jastuci, kutije za igračke, dječja hodalica i ostalo

Njihova studija je otkrila da i kreveti na kat, koji su popularni u dječjim sobama diljem svijeta, također predstavljaju opasnost za djecu zbog mogućih padova. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Nadalje, svi znamo koliko malena djeca vole skakati na trampolinu i igrati se na njemu. No stručnjaci i trampolin smatraju previše rizičnim zbog ozljeda koje djeca mogu dobiti dok se igraju na njemu. Choice je čak nedavno i radio pregled 10 popularnih trampolina, a uspostavilo se da samo jedan udovoljava njihovim sigurnosnim standardima.

Odobreni model bio je Springfree R79, koji je dobio 90 posto ocjene za pouzdanost, jednostavnost upotrebe i performanse.

Ostale igračke na koje je Choice upozorio su projektilne poput pištolja ili raketnih bacača, jer mogu izazvati gušenje kod djece. 

Neke stvari koje se nalaze na ovom popisu upozorenja mogu vam na prvu zaista izgledati bezazleno, ali stručnjaci upozoravaju da svi oni novorođenčad mogu dovesti u rizik od gušenja.

Kućanski predmeti koji mogu biti opasni za djecu:

1. Hodalice za bebe
2. Pomagala za bebe za kupanje
3. Vreća za sjedenje
4. Kutije za igračke
5. Plahta, jastuci, poplun ili kolijevka
6. Projektilne igračke
7. Ljuljačka za hodanje
8. Bilo koja igračka, dio igračke ili predmet dovoljno mali da stane u usta
9. Većina trampolina
10. Kreveti na kat
11. Proizvodi za djecu

Utvrđeno je da je najsigurniji dječji krevetić za bebu pokrivač, sigurno postavljen. Bilo koji dodaci, poput jastuka i popluna, mogu dojenčad izložiti riziku od sindroma iznenadne dojenačke smrti (SIDS).

Vreće za sjedenje popularne su u mnogim obiteljskim kućama, ali sitne kuglice od kojih je sastavljena vreća mogu blokirati dišne ​​puteve ako ih beba kojim slučajem konzumira. Ostale predmete koji sadrže slične kuglice, poput kreveta za kućne ljubimce ili mekih igračaka, također treba čuvati dalje od djece.

Hodalice za bebe također su pod rizičnim stvarima jer su brojna istraživanja 1980-ih i 1990-ih otkrila da mogu biti opasna za djecu.

Iz Choicea su također rekli roditeljima da budu svjesni da su proizvodi koji su 'proizvedeni za djecu', poput kreme za sunčanje i šampona, jednostavno nepotrebni, jer su često isti kao i verzije za odrasle, ali s višom cijenom, piše The Sun.

Najčitaniji članci