Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Stručnjakinja je podijelila make-up trikove uz koje ćete izgledati mlađe i bez botoxa

Stručnjakinja je podijelila make-up trikove uz koje ćete izgledati mlađe i bez botoxa

Vizažistica slavnih Sarah Amelia Fogg navela je tri najčešće pogreške koje žene rade kada se šminkaju pa izgledaju starije, a otkrila je i i trikove kako izgledati mlađe i svježije

VIDEO

Najčešće pogreške kod šminkanja

Nosite previše bronzera

- Koliko god svi volimo zlatnu, osunčanu preplanulost, pokušaj oponašanja toga nošenjem previše bronzera velika je pogreška u šminkanju. To vas zapravo može postarati jer će vam koža postati beživotna. Nanošenjem bronzera na cijelo lice stvara se jednotonska podloga koja ne kreira dubinu ili živost na licu - pojasnila je vizažistica slavnih Sarah Amelia Fogg.

POGLEDAJTE VIDEO i muškarci se šminkaju:

Pokretanje videa...

Beckham se našminkao pa otkrio: 'Ovo je moja tajna blistavog izgleda' 00:41

- Najbolja mjesta za lagano nanošenje bronzera su oko linije kose, čeljusti i jagodica. Međutim, preporučujem da bronzer svedete na minimum. Umjesto nanošenja bronzera na cijelo lice, preporučujem da dvaput tjedno umiješate kapi za tamnjenje lica u svoju hidratantnu kremu navečer, što će stvoriti prirodnu, blistavu preplanulost - savjetovala je.

- Još jedan način da se to postigne je korištenje obojenog SPF-a. To ne samo da osigurava svakodnevnu zaštitu, već, također, potiče prirodan, osunčan izgled - dodala je.

Tajkun uzima krv 17-godišnjeg sina kako bi se pomladio: Želi ponovno izgledati kao mladić
Tajkun uzima krv 17-godišnjeg sina kako bi se pomladio: Želi ponovno izgledati kao mladić

Maskara je razmazana

- Čak i ako nosite šminku minimalno, maskara je svima omiljena, ali mnoge od nas je nanose nepravilno što može dovesti do razmazivanja ispod očiju. Zbog razmazane maskare vaše oči izgledaju manje, tamnije i teže, a to će vas značajno postarati - kaže ova stručnjakinja.

- Kako biste to izbjegli, preporučujem da počnete s primerom koji će spriječiti da se maskara razmaže po vašim donjim ili gornjim kapcima - dodala je i savjetovala:

- Ako imate vrlo tanke trepavice, dobro će vam doći serum za trepavice. Njegova hranjiva formula će slabim trepavicama vratiti snagu, kao i povećati punoću, gustoću i cjelokupno zdravlje dlačica dajući vašim očima mladenački, otvoreniji izgled - objasnila je.

Zaboravljate na vrat

- Ovo pravilo vrijedi i za šminku i za njegu kože. Čak i u žurbi je vrlo važno uključiti vrat u svoju svakodnevnu rutinu. Vrat je jedan od najvećih pokazatelja starenja i možda ćete otkriti da vaš vrat izgleda drugačije boje od vašeg lica kada završite sa šminkanjem ako i njega niste uključili - pojasnila je.

- Ukoliko nikada ne nanosite proizvode za njegu kože vrata, s vremenom će vaš vrat stariti puno brže od lica - dodala je.

Sjećate se Betty Boop? Bila je prvi animirani seks simbol, a evo kako se urediti poput nje
Sjećate se Betty Boop? Bila je prvi animirani seks simbol, a evo kako se urediti poput nje

Savjeti kako izgledati mlađe

Dobro hidratizirajte kožu

- Zapamtite da je hidratizirana koža mladenačka koža pa se pridržavajte rutine njege kože ujutro i navečer svaki dan kako biste osigurali dugoročne rezultate protiv starenja - kaže Sarah i napominje da kremu oko očiju treba nanositi pravilno.

- Jedan od mojih najboljih savjeta i trikova za smanjenje sitnih linija i bora je nanošenje kreme za područje oko očiju na specifičan način. Koža oko očiju zapravo je jedan od prvih dijelova koji pokazuje znakove starenja i stoga je vrlo važno njegovati to područje i biti nježan kada se nanosi krema - nastavila je. 

- Kremu za područje oko očiju uvijek trebate nanositi četvrtim prstom (prstenjakom) jer je to najnježniji prst. Nježno kružnim pokretima utapkajte kremu oko oka, pokrivajući kapak i podočnjake. To će osigurati prekrivenost cijelog područja, a istovremeno će potaknuti podizanje očiju - savjetuje.

Investirajte u silikonski primer

- Još jedan ključni trik koji uvijek preporučujem je svakodnevno korištenje silikonskog primera kao podloge ispod šminke. Primer je osmišljen za stvaranje ujednačenog tona kože i stvaranje glatke površine za šminku. Pomaže omekšati bore i čini ih manjima, popunjava ih - objasnila je vizažistica.

'Imam 21 godinu, ali svi misle da mi je 12, čudno me gledaju kada me vide s djetetom...'
'Imam 21 godinu, ali svi misle da mi je 12, čudno me gledaju kada me vide s djetetom...'

- Također, uvijek ostavite primer nekoliko minuta da se stegne prije nego počnete nanositi bilo kakvu šminku. To mu omogućuje da pravilno utone u kožu i postane lagano ljepljiv, što pomaže proizvodima za šminkanje da se pravilno prime za podlogu - pojasnila je.

Potražite dobar korektor

- Korektor s godinama postaje vaš najbolji prijatelj jer je osmišljen za prekrivanje bora bolje od pudera. Općenito, korektori imaju formule potpunijeg prekrivanja od ostalih osnovnih proizvoda kao što su puderi i BB kreme - savjetuje.

- Nanesite malu količinu na ciljano područje i pobrinite se da se besprijekorno stopi s kožom. Uvijek preporučujem nanošenje korektora prstima ili kistom umjesto spužvicom kako biste dobili najbolju pokrivenost - kaže, a prenosi The Sun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj