Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Tajkun uzima krv 17-godišnjeg sina kako bi se pomladio: Želi ponovno izgledati kao mladić

Tajkun uzima krv 17-godišnjeg sina kako bi se pomladio: Želi ponovno izgledati kao mladić

Tajkun vjeruje da će mlada krv usporiti procese starenja u njegovom tijelu te popraviti već nastala oštećenja na stanicama. Istu stvar napravio je za svog oca, ali u tom slučaju je on bio davatelj mlade krvi

VIDEO

Kontroverzni tajkun Bryan Johnson (45), koji se na sve načine pokušava pomladiti, ovaj put je šokirao 'trogeneracijskom razmjenom krvi'. Transfuzijom je primio krv svojeg 17-godišnjeg sina Talmagea kojemu su za tu prigodu izvadili litru krvi, izdvojili su plazmu pa su je ubrizgali Bryanu u krvožilni sustav.

Tajkun vjeruje da će mlada krv usporiti procese starenja u njegovom tijelu te popraviti već nastala oštećenja na stanicama. Istu stvar napravio je za svog oca Richarda (70), ali u tom slučaju Bryan je bio davatelj mlade krvi. 'Trogeneracijsku razmjenu krvi' obavili su u Resurgence Wellnessu, medicinskom lječilištu futurističkog izgleda u Arlingtonu u Teksasu.

Bryan se, navodno, poveo za istraživanjima koja su provedena na miševima, a koja sugeriraju da kada stariji glodavac primi krv mlađeg, tad zna doći do tzv. obrnutog starenja. Ipak, ne postoje dokazi da bi tako nešto moglo djelovati kod ljudi, čak naprotiv - moglo bi biti opasno zbog moguće jake imunološke reakcije primatelja, prenosi Insider.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, ovaj bogataš troši oko 2 milijuna dolara godišnje kako bi se pomladio i ponovno izgledao kao 18-godišnjak. Plaća tim od preko 30 liječnika i medicinskih stručnjaka koji bi mu trebali pomoći da 'preokrene proces starenja'. Redovito ga nadziru i testiraju gotovo svaki njegov organ. Između ostalog, tu su i pretrage krvi, MRI, ultrazvuk i kolonoskopija. Do sad je napravio 33.537 slika svojih crijeva. Prati sve, od težine kostiju do broja noćnih erekcija. Cijeli proces pažljivo se dokumentira.

Johnson se budi u 5 ujutro, uzima dvadesetak dodataka prehrani dnevno i jede strogu vegansku hranu koja uključuje raznovrsno povrće, bobičasto voće i orašaste plodove. Vježba sat vremena po 25 ciljanih vrsti vježbi. Na kožu nanosi sedam vrsti krema.

Kaže da dnevno unosi točno 1977 kalorija, osiguravajući tako da mu razina tjelesne masti ostane između 5 i 6 posto. Također, dva sata prije spavanja nosi posebne naočale koje blokiraju plavu svjetlost, a u krevet ide svaki dan u isto vrijeme. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Krv 00:51

- Moj svjesni um nikad se ne pita što želim jesti, pita se moje tijelo - rekao je pa pojasnio redovita testiranja organa koja mu rade.  

- Ova mjerenja pitaju moju jetru i moje srce i moju DNK metilaciju što im je potrebno za biološki napredak. Nema nagađanja, nagađanje ne dolazi u obzir - pojasnio je.

On i njegovi liječnici tvrde da je u dvije godine smanjio ukupnu biološku dob za više od pet godina te sada ima srce 37-godišnjaka, kožu 28-godišnjaka, a kapacitet pluća i kondiciju kao 18-godišnjak. 

Zadržite mladolik izgled: Ovi indonezijski trikovi će uvelike pomoći usporiti starenje kože
Zadržite mladolik izgled: Ovi indonezijski trikovi će uvelike pomoći usporiti starenje kože

Bryan Johnson je postao vrlo bogat nakon što je u 30-im godinama života osnovao Braintree Payment Solutions, iznimno uspješnu tvrtku koju je 2013. prodao eBayu za vrtoglavih 800 milijuna dolara. Ali, kaže kako je stil života koji je nekoć vodio, kako bi izgradio tu tvrtku, rezultirao time da nije bio sretan, postao je depresivan i suicidalan. Oporavio se nakon što je krenuo na putovanje kojemu je jedan od ciljeva i bolje razumijevanje funkcioniranja vlastitog tijela.

Projekt 'reinženjeringa vlastitog tijela' nazvao je Project Blueprint, a njegova svakodnevica izgleda kao  posao s punim radnim vremenom. 

Bryan nije jedini došao na ideju pomlađivanja pomoću krvi mladih ljudi

Prije nekoliko godina smo pisali o kontroverznom američkom liječniku koji je opsjednut pomlađivanjem pomoću krvi mladih ljudi. Dr. Jesse Karmazin, vlasnik tvrtke Ambrosia, je privukao pažnju svjetskih medija kada se saznalo da od lokalnih banaka krvi kupuje plazmu iz krvi mladih ljudi, starih od 16 do 25 godina, za svoje bogate klijente koji vjeruju da mlada krv usporava starenje te poboljšava zdravlje i izgled. 

Božanstvena krema s prirodnim sastojcima, pomlađuje, regenerira i osvježava ten
Božanstvena krema s prirodnim sastojcima, pomlađuje, regenerira i osvježava ten

Predstavio je to kao istraživanje na dobrovoljcima starijima od 35 godina koji su platili 8000 dolara (oko 7500 eura) za primanje mlade krvi, a on je bilježio što se događa. Kasnije je rekao da su sudionici istraživanja bili iznimno zadovoljni, pojedinci su tvrdili da doista izgledaju bolje nakon tretmana te da im se poboljšao i mišićni tonus.

I njegova ideja se bazirala na proučavaju miševa tijekom kojih su znanstvenici starijim jedinkama ubrizgavali krv mlađih i primijetili da nakon toga pokazuju neke znakove poboljšanja zdravlja i eventualnog usporavanja starenja, ali nisu bili sto posto sigurni da je to zbog svježe krvi.

- Sada imamo podatke koji sugeriraju da postoje stvarne promjene u fiziologiji nakon tretmana, a cilj je učiniti taj tretman dostupnim svima - rekao je dr. Karmazin 2018. godina za mashable.com.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara