Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Stvari koje bacate mogu se lako uporabiti na nov način

Stare novine, potrošena maskara, talog od kave i čarapa bez para poslužit će i nakon što ih iskoristite jer lako postaju, alat, gnojivo...

Shutterstock
Foto: Shutterstock
0 komentara

Umjesto čupanja kose “jer vam je perilica opet ukrala čarapu”, radujte se novom spremištu, krpi za čišćenje ili štitniku za cipele. Jer rasparena čarapa poslužit će kao sve to. U nju možete spremiti nakit i ostale sitnice, stavite li je na ruku, pretvara se u rukavicu za čišćenje kojom ćete dohvatiti prljavštinu i na najzabitijim mjestima. A ako je stavite na cipelu, zaštitit će je od oštećenja tijekom putovanja. Niti druge stvari ne treba tako olako bacati. Maskaru, nakon što je temeljito operete, napunite sapunicom. Četkicu je lako zavlačiti u tipkovnicu i kupiti prljavštinu. I novine će biti od velike koristi: upijaju vlagu, mirise i prljavštinu, pa su idealne za ormariće s cipelama. A nakon što očistite i ugasite hladnjak u vikendici, napunite ga novinama. Upit će vlagu i spriječiti nastajanje plijesni. (vd)

SELOTEJP ČUVA ZID
Iako prilikom usisavanja ne biste ostavljali crne tragove po zidu, na rub “glave” usisavača, kojom udara o zid, zalijepite stari selotejp. Nakon usisavanja jednostavno ga skinite.

SAPUN TJERA MRAVE
Neiskoristivi komadić sapuna stavite u kutiju s alatom kako biste njime podmazali vijak ili škripava vrata. Ili ga možete otopiti u pastu i staviti na mjesto na kojem ste uočili mrave.

DRŽAK ZA STOLNJAKE
Na stari držak metle ili kartonski kolut od folije možete namotati stolnjak ili platnene ubruse. Osim što se neće gužvati, prostiranje će biti gotovo u tren oka.

KAVA UPIJA MIRISE
Iskorištena kava, ako se njome koristite kao gnojivom, nahranit će biljke. Nema neugodan miris, pa je idealna za kućne biljke u lončanicama.

PEPEO HRANI BILJKE
Komadići ugljena u pepeljari upit će neugodan miris, a nakon toga jednostavno ga istresite u vrt. Pepeo tjera bube, a ugljen hrani biljku.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message