Lifestyle

Komentari 0

Sudionici svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci oduševili su se plažom Zlatni rat na Braču

Sudionici svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci oduševili su se plažom Zlatni rat na Braču

PWA natjecanje u jedrenju na dasci ove se godine po prvi puta odvijalo na plaži Zlatni rat u Bolu, a prva mjesta odnijeli su Poljak Maciek Rutkowski i Nizozemka Sara Wennekes

Prošlog su mjeseca u Bolu na Braču najbolji svjetski windsurferi svojim vještinama na morskim valovima uveseljavali brojne turiste i posjetitelje okupljene na Zlatnome ratu, jednoj od najljepših hrvatskih, ali i svjetskih plaža. Zato je snimljen i kratki video u kojem su prikazani najbitniji detalji ovog natjecanja u kojemu je sudjelovalo 50 natjecatelja i natjecateljica, pravih zvijezda ovoga sporta.

POGLEDAJTE VIDEO: Jedrenja na dasci na Bolu

Pobjedu su nakon ukupno šest dana i 15 zasebnih regata odnijeli Poljak Maciek Rutkowski i Nizozemka Sara Wennekes, no izvrsni su bili i hrvatski natjecatelji. Enrico Marotti iz Voloskog, s početnog je četvrtog mjesta završio drugi u ukupnom poretku ispred Mattea Iachina iz Italije, te Palma Čargo koja je završila druga u foil konkurenciji i treća u fin (peraja) konkurenciji.

U natjecanju na perajama od Palme je bila brža drugoplasirana Francuskinja Tuesday-Lou Judd. Luka Mratović bio je 18., Matko Jovanović 29. , Ian Anić 32., Ivica Podrug 36., te Mistral Matulja 38. U ženskoj konkurenciji Katarina Pelivan je bila osma, Lara Bulić deveta i Urška Kavčič Desnica deseta u natjecanju na peraji.

PWA natjecanje ove se godine po prvi puta odvijalo na plaži Zlatni rat, a prvi je put i da se boduje za prvenstvo najvećim brojem bodova što je omogućilo da u Hrvatskoj pogledamo sportske bravure najboljih natjecatelja svjetskoga windsurfinga.

Otkazivanjem utrke u Njemačkome Syltu će upravo bodovi prikupljeni u Bolu biti presudni za finalni poredak u prvenstvu. Organizatori, izuzetno zadovoljni ovogodišnjim odazivom, ali i time što se Bol na Braču pokazao kao prava windsurferska meka s jakim maestralom i općenito izvrsnim uvjetima za natjecanja na svjetskoj razini, planiraju već u rujnu ugostiti natjecatelje u olimpijskoj klasi IQ foil.

Najčitaniji članci