Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Suho četkanje - metoda koja uklanja celulit i proširene vene

Suho četkanje - metoda koja uklanja celulit i proširene vene
1

Stoljetna metoda - Skandinavci, Rusi i Turci tehniku mehaničkog čišćenja kože koja potiče tjelesne procese detoksikacije i jača imunitet koriste već stotinama godina

VIDEO

Suho četkanje sprečava prerano starenje kože, čisti i jača limfni sustav, pomaže u liječenju celulita, jača imunitet, stimulira rad žlijezda, stimulira cirkulaciju, poboljšava rad živčanog sustava, tonificira mišiće, poboljšava probavu, pomlađuje i učvršćuje kožu...

- Suho četkanje je tehnika mehaničkog čišćenja kože četkom od prirodne dlake. 
Ovu metodu koristili su narodi Skandinavije, Rusije i Turske više stoljeća. Danas se suho četkanje primjenjuje u Wellness i spa centrima, lječilištima i mnogim centrima za liječenje raka i kroničnih bolesti diljem svijeta - kaže dr. Jelica Popić, pokretačica prvog wellness centra u Hrvatskoj i ravnateljica učilišta Lovran.

Suho četkanje uklanja mrtve stanice kože i pomaže da se brže zamijene novima. Koža se obnavlja svakih 24 sata, pa se stoga preporučuje četkanje svakog dana.
- Koža je najveći i najvažniji eliminacijski organ u tijelu te je odgovoran za četvrtinu detoksikacije tijela, zbog čega se koža naziva i ‘trećim bubregom’. Stoga je suho četkanje djelotvorna metoda detoksikacije jer će kroz otvorene pore na koži tijelo lakše i brže izlučiti nakupljene toksine - objašnjava dr. Popić i dodaje kako se detoksikacija organizma odvija putem organa za eliminaciju (limfni i probavni sustav, jetra, pluća, koža), koji se metodom suhog četkanja stimuliraju, tj. ubrzava im se rad, a time i proces detoksikacije.

Suhom četkom četka se suho tijelo. Preporučuje se korištenje četki s prirodnim vlaknima jer sintetička mogu iritirati i oštetiti kožu. U početku je bolje odabrati mekša vlakna, a kasnije možete i grublja. 


- Dobre su četke s odvojivom glavom i trakom za ruku jer možete čvršće četkati te lakše dohvatiti i nedostupnije dijelove tijela. Ako nemate četku, možete koristiti i lufa spužvu ili grubi ručnik - savjetuje.

Tijelo četkajte u smjeru cirkulacije limfe: od stopala prema trupu, preko trupa prema srcu, od dlanova prema ramenima, a područje glave i vrata četkajte prema prsima. Koristite lagani pritisak na područjima gdje je koža tanka i jači pritisak na mjestima kao što su stopala.

- Nakon četkanja istuširajte se naizmjenično hladnom pa toplom vodom u tri ciklusa koji traju po nekoliko minuta. Završite tuširanje hladnom vodom. Naizmjenično toplo-hladno tuširanje će dodatno osnažiti kožu i stimulirati cirkulaciju krvi, donoseći više krvi gornjim slojevima kože. Područje zahvaćeno celulitom četkajte 5-10 minuta, dvaput dnevno. Nakon pet mjeseci trebali biste vidjeti rezultate - kaže dr. Popić.

Za lijepu kožu bez celulita

Suho četkanje zateže kožu povećavajući protok krvi i učvršćujući tonus mišića stimulacijom živčanih završetaka. Ovom se metodom mogu mobilizirati i preraspodijeliti potkožne masnoće, što značajno utječe na prevenciju i tretman celulita, izgled i figuru tijela te sprečava pucanje kapilara i proširene vene.

Popularizirao finski liječnik

Prije 30 godina metodu suhog četkanja u zdravstvene svrhe uvodi finski liječnik dr. Paavo Airola, koji tvrdi da je suho četkanje bitno za očuvanje zdravlja te brže i lakše ozdravljenje od gotovo svih bolesti, kaže dr. Jelica Popić.

Jača imunološki sustav

Suho četkanje kože može spriječiti pojavu ili smanjiti trajanje infekcije i ubrzati čišćenje od toksina. Ono pomaže u održavanju funkcionalnog imunološkog sustava u ljudi koji boluju od raka i drugih kroničnih bolesti.

Čisti i ubrzava limfni sustav

Većina štetnog otpada, među kojima su toksini te dijelovi bakterija i virusa, završava u limfnim žilama, iz kojih se prenose u krvotok. Kad ih se previše nakupi, dolazi do zatajivanja limfne pumpe. Suho četkanje pokreće limfu jednako učinkovito kao i limfna drenaža ili vježbanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa