Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Božićni pokloni u novom ruhu: Umotajte ih dječjim crtežima

Kuverte iz domaće izrade i platnene čizme savršene su za domaće kolačiće, borić će ukrasiti svaku bocu, a role od papira uz malo mašte pretvaraju se u bombonjere

Fotolia
Foto: Fotolia
2 komentara

Prije nego počnete s umatanjem poklona sve ukrasne papire i vrpce stavite na jedno mjesto kako biste točno znali što sve imate, a što vam nedostaje. Ukrasne papire od prošle godine možete reciklirati tako da ih narežete na uske trake i ponovno iskoristite za originalni detalj. To će vam uštedjeti vrijeme i novac. 

Dječji crteži su odličan izbor za zamatanje poklona

Osim klasičnih papira za umatanje, možete iskoristiti papirnate vrećice za šoping, dječje crteže ili vrećice čipsa. Razrežite vrećicu po rubovima gdje je spojena i operite te pustite da se osuši. Poklon umotajte tako da sjajna srebrna strana bude s vanjske strane. Dječji crteži posebno će razveseliti djedove i bake. 

Ukrasi od kalupa za pečenje kolača

Nakon što ste poklone umotali, dodajte im originalni ukras od papirnatog kalupa za pečenje kolača. Uzmite pet kalupa za pečenje, stavite najprije jedan i malo ga raširite te u njega stavite drugi. Nakon toga od preostalih tri napravite cvjetove. Presavinite ih dva puta tako da dobijete četvrtinu kruga i zalijepite ih na kalupe. Dobiveni ukras zalijepite na sredinu poklona, a boju birajte ovisno o ukrasnom papiru. 

Uz prave boje ne trebaju vam kartice s imenima

Ako ove godine imate više poklona za svoje najmilije, rasporedite ih po bojama. Za svakog ukućana izaberite boju ukrasnog papira, pa vam neće trebati kartice s imenima. 

Mašne od novinskog papira

Od ostataka ukrasnog papira ili novinskog papira možete napraviti mašnu. Papir narežete na trake iste širine i potom ih svaku od njih spojite na krajevima. Poslije toga zalijepite ih u sredini tako da sa svake strane dobijete dva ovalna oblika. Sve dobivene oblike zalijepite jedan na drugi i nakon toga na sredinu poklona.

Eko ukrasi

Za poklone nepravilna oblika izaberite smeđi papir za pakete. Zamotajte ih i zavežite debljim konopcem te dodajte grančicu jele ili božikovine. Takav neobični eko poklon zasigurno će razveseliti vaše najmilije. 

Osim papira, možete iskoristiti i stare platnene ubruse te njima umotati poklone. Tako manje poklone možete zamotati kao bombone i svake strane ih zavezati ukrasnom vrpcom. 

Kutija za cipele

Čak i kutije za cipele možete pretvoriti u originalan poklon. Oblijepite je ukrasnim papirom, a na poklopac zalijepite stare božićne čestitke ili obiteljske fotografije.    

Kolačići u šarenim kuvertama

Uzmite nekoliko šarenih papira i izrežite ih tako da dobijete kvadrat, ali s oblim krajevima. Napravite kuvertu tako da ukosite papir tako da je vrhom okrenut prema vama. Nakon toga presavinite donju stranicu u obliku trokuta i isti postupak ponovite s preostale tri stranice. 

Napravite kuvertu od nemasnog papira za pečenje i umetnite je u šarenu kuvertu. U dobiveni oblik stavite suhi kolač i zalijepite ukrasnom naljepnicom ili vežite ukrasnom vrpcom. Izaberite što više različitih papira tako će poklon izgledati još bolje. 

Čizme možete popuniti kolačima, ali i poklonima

Nacrtajte na papir čizmu i izrežite prednju i stražnju stranu. Strane spojite, na njih zalijepite trakicu za vješanje. Izaberite nijansu papira koja se najviše slaže s bojom vaših zidova i dekoracijom. Ovakav tip papira savršen je za manje poklone i novac.

Zanimljiv poklon bit će i čizmice punjene kolačima. Izrežite dvije strane čizme i zašijte ih, a unutra stavite suhe božićne kolače. 

Snjegovići i pahuljice na čestitkama 

Nakon što ste umotali poklone u ukrasni papir, dodajte vrpcu i napravite mašnu. U tom slučaju najbolje je izabrati jednobojni papir kako dekoracija ne bi izgledala neukusno. Na vrpcu zavežite čestitku u obliku snjegovića ili Djeda Mraza. Ove likove možete nacrtati na komadu tanjeg kartona, izrezati i obojiti te staviti imena svojih ukućana na njih kako se pokloni ne bi pomiješali. 

Osim čestitki možete izraditi i božićne etikete. Izrežite duguljasti ili četvrtasti tanki karton, ovisno o tome koji oblik više odgovara vašem poklonu. Na njima nacrtajte pahuljice, snjegoviće, Djeda Mraza ili saonice i na bočnim stranama izrežite manje otvore kroz koji možete provući vrpcu za ukrašavanje. 

Ukrasni bor za boce

Na kartonu nacrtajte bor i izrežite. Uzmite komad zelene tkanine i izrežite dvije strane bora te ih zašijte s bočnih strana. Nemojte šivati donju stranu tj. deblo tako da dobijete stožac pa da bor možete navući na bocu. Na tkaninu polijepite šljokice i stavite na vrh boce. 

Napravite sami tuljce za bombone

Od komada crvenog papira napravite stožac (slično tuljcu za kestene) tako da jedan vrh viri. Napunite bombonima, poklopite i zalijepite ukrasnu vrpcu.

Jednako dobro izgledat će ako na rolu od papirnatih ubrusa zalijepite ukrasni papir. U celofan stavite kolačiće, praline i bombone. Najprije otvore zatvorite tj. zalijepite kartonom u boji, ali prije nego što zatvorite oba stavite celofan s kolačićima. Rolu osim ukrasnim papirom možete ukrasiti prigodnim božićnim ukrasima, šljokicama i kuglicama. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message