Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Super recept: Jabuke u lisnatom tijestu fina su zimska poslastica

Super recept: Jabuke u lisnatom tijestu fina su zimska poslastica

Za ovaj super desert trebat će vam 2 jabuke, 1 pravokutno lisnato tijesto, 50 g smeđeg šećera, 1-2 žličice cimeta, pola žličice soli i jedno jaje za premaz

Prošle godine u adventsko vrijeme masovno smo pripremali kolač od lisnatog tijesta s čokoladnim namazom u obliku bora. Ove godine hit su kriške jabuka u lisnatom tijestu koje se na kraju posipaju sa šećerom u prahu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svjetski je dan cheesecakea 01:11

Ovo je fina i nešto zdravija slastica, a vrlo je jednostavna za napraviti. Ako niste jedni od onih koji pripremaju domaće lisnato tijesto, i više nego dobro će biti kupovno.

Za ovaj super desert trebat će vam 2 jabuke, 1 pravokutno lisnato tijesto, 50 g smeđeg šećera, 1-2 žličice cimeta, pola žličice soli i jedno jaje za premaz.

Najprije ogulite jabuke i izrežite ih na tanke ploške s rupom u sredini. Potom razvaljajte lisnato tijesto na radnoj površini te ga izrežite na trakice široke od 2 do 3 centimetra. Svaku plošku jabuke omotajte trakicom tijesta. Jaje umutite i premažite po površini.

Koktel s čokoladom, narančom i rumom zasladit će hladne dane
Koktel s čokoladom, narančom i rumom zasladit će hladne dane

Stavite ih na lim za pečenje i pecite od 20 do 25 minuta na 180ºC ili dok ne postanu zlatno-smeđe boje. Pospite smeđim šećerom, šećerom u prahu, cimetom i s malo solju za dodatnu aromu. Uživajte! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču