Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Super savjeti uz koje će hrana trajati puno dulje i biti ukusna

Super savjeti uz koje će hrana trajati puno dulje i biti ukusna
1

Pogledajte kako možete sačuvati neke namirnice da vam potraju dulje, ili da ih imate u svježem obliku čak i kad im nije sezona. Za to vam ne treba previše novca ni truda, samo malo vremena

VIDEO

Želite li se osladiti lubenicom u zimi? Iskopajte rupu u zemlji, pospite malo piljevine, ubacite unutra lubenicu  i prekrijte ju zemljom. Zapamtite gdje ste ju zakopali, kako biste ju lako pronašli, a kad ju iskopate, bit će kao - tek ubrana. 

Ako imate jaja za koja ste sigurni da ih nećete dugo potrošiti, pohranite ih u sol. Plastičnu kutiju ispunite solju do trećine, pa poslažite u nju jedno po jedno jaje. Zatim dodajte soli, tako da prekrije sva jaja i poklopite kutiju. 

Ananasu koji želite čuvati nekoliko dana odrežite vrh sa 'palmom', pa stavite na tanjur s odrezanim dijelom prema dolje. I nakon tjedan dana voćka će cijela ostati svježa, dok bi ananas koji je ostao u komadu, tad već zasigurno počeo truliti. 

Ako sumnjate da bi u namirnici mogli biti moljci, zamrznite ju
Ako sumnjate da bi u namirnici mogli biti moljci, zamrznite ju

Maslac koji želite sačuvati i do tri godine narežite na kockice, pa pohranite u staklenu bočicu, koju treba čvrsto zatvoriti. Zagrijte ju kratko u pećnici, toliko da se maslac otopi i ostavite da se ohladi, pa pohranite. 

I zalihu đumbira možete čuvati u staklenki. Natrpajte korijen u nju, pa zalijte hladnom vodom koju ste prethodno prokuhali. Ohladite i pohranite u hladnjaku.Tako će dugo ostati svjež.

Svježe paprike očistite od koštica, operite i osušite, pa složite tako da ih umetnete jednu u drugu. Ubacite po nekoliko paprika u vrećicu i stavite ih u zamrzivač. Tako ćete uvijek imati paprika za salatu, ili za punjenje i pečenje, na primjer.

Najbolji načini čuvanja hrane: Bosiljak zamrznite u kockama
Najbolji načini čuvanja hrane: Bosiljak zamrznite u kockama

Da vam sir u hladnjaku ne bi 'povukao' plijesan, konzervirajte ga pčelinjim voskom. Otopite malo voska, pa narežite sir na komade i prebrišite ih krpicom koju ste namočili u vinski oli alkoholni ocat. Pustite da se malo osuši, pa ga uronite u vosak i ostavite da se osuši. Vodite računa da cijeli sir bude prekriven voskom. Prije nego što ćete ga pojesti, uklonite vosak. 

Želite da peršin dulje ostane svjež? Pohranite ga u teglici koju ste do polovice napunili vodom, pa preko peršina stavite plastičnu vrećicu i pričvrstite je gumicom za staklenku. 

parsley

Da biste sačuvali rižu ili palentu od moljaca ili drugih insekata, pohranite ih u staklene boce, tako da u rižu utisnete ljutu papričicu ili nekoliko režnjeva češnjaka. 

Ako ispečete previše palačinki, a nema ih tko pojesti, pohranite ih  za dane kad vam se ne bude dalo peći. Dakle - poslažite palačinke na papir za kolače, pa ih prekrijte drugim papirom i stavite drugi red palačinki i tako sve dok ih ne potrošite. Stavite sve zajedno u zamrzivač, pa kad se zalede prebacite u vrećicu. Kad poželite palačinku, izvadite koliko vam treba i zagrijte ih u mikrovalnoj, ili na tavici.

Marko Prpić/Pixsell

Rajčice koje želite čuvati i do mjesec dana pohranite u plastičnu vrećicu, pa slamkom isisajte zrak najbolje što možete i dobro zavežite vrećicu. Zamrznite. Kad ih izvadite, najprije ih odmrznite, pa tek onda otvorite vrećice. Bit će potpuno svježe. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:47

  

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje