Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Superbiljke: Svekrvin jezik, palma i aloe vera 'čiste' zrak

Superbiljke: Svekrvin jezik, palma i aloe vera 'čiste' zrak
1

DODATAK INTERIJERU Osim što poboljšavaju kvalitetu zraka, ‘osvježavaju’ izgled svake prostorije. Stavite ih u dnevnu i spavaću sobu, a dobro izgledaju i u kupaonici

VIDEO

Na svakih devet kvadrata stavite biljku i zrak u domu bit će kvalitetniji, a to je osobito važno u doba korona virusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

stres 01:23

Uz to, one uljepšavaju interijer i smanjuju stres, tvrde stručnjaci. Da pročišćavaju zrak, pokazalo je NASA-ino istraživanje. Smjestite ih u dom, ali po učinku. Primjerice, one koje dobro djeluju protiv cigaretnog dima najbolje je staviti u dnevni boravak. Uz njih dodajte i biljke koje djeluju kao ovlaživači zraka. Jedna od najboljih biljaka za pročišćavanje dima cigarete je gerber.

On voli sunčana mjesta i podnosi velike vrućine, a treba ga samo dovoljno zalijevati. U dnevnu sobu stavite i aloe veru. Ona “proždire” štetne spojeve iz zraka, uključujući zračenje TV ekrana i računalnih monitora. Osim toga, njezini se listovi mogu koristiti i za liječenje opeklina te za izradu raznih blagotvornih pripravaka za kožu.

Jedna od najboljih biljaka za pročišćavanje zraka je svekrvin jezik.

Ona uklanja otrove, a proizvodi kisik čak noću. Zbog toga je možete staviti i u spavaću sobu. S obzirom na to da ne treba puno svjetla i laka je za održavanje, može uljepšati i kupaonicu. Za drvo života stručnjaci kažu da može apsorbirati više od 90 posto acetona pronađenog u odstranjivaču laka za nokte ili proizvodima za čišćenje u kućanstvu. Može biti korisna u dnevnoj sobi. Za zrak je odlična i palma koja pomaže u regulaciji vlage u prostoru.

Evo kako ćete se u svom domu osjećati ugodno i odmoriti dušu
Evo kako ćete se u svom domu osjećati ugodno i odmoriti dušu

Uljepšat će prostor i dati mu tropski ugođaj. U dnevni boravak stavite i sobnu bromeliju. Ona je vrlo korisna u apsorpciji benzena iz zraka. Apsorbirat će više od 90 posto kemikalija koje se mogu pronaći u ljepilu, bojama, vosku za namještaj i deterdžentima. Vrlo je korisna ako živite u blizini benzinske crpke, opasnog odlagališta otpada ili većih industrijskih objekata. Korisno je nabaviti i zeleni ljiljan. Njegovo lišće raste vrlo brzo i pomaže u apsorbiranju štetnih supstanci, poput plijesni ili drugih alergena.

Zaboravite na kemikalije: Ovo su prirodne zaštite za biljke
Zaboravite na kemikalije: Ovo su prirodne zaštite za biljke

Jedna od najboljih biljaka za one koji imaju problema s plućima i astmom je bršljan. On pročišćava zrak pa ga je dobro staviti u spavaću sobu.

Ugođaj tropske šume pristaje kupaonici

Bambus će lijepo izgledati u svakoj kupaonici, a može se uzgajati u staklenci s vodom. Paprati su idealne za kupaonicu jer vole vlažan zrak i slabu svjetlost. Ove biljke kupaonici daju tropski izgled, ali i osvježenje.

Pokretanje videa...

00:25
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa