Obavijesti

Lifestyle

Komentari 45

Suptilni znakovi da vam partner laže: Trlja vrat ili dodiruje usta

Suptilni znakovi da vam partner laže: Trlja vrat ili dodiruje usta

Prema stručnjacima za govor tijela, ima nekoliko vrlo suptilnih znakova na koje treba paziti. Ako partner trlja nos, dodiruje vrat ili zatvara oči, vrlo je vjerojatno da vam ne govori istinu

Većina nas koristi male bijele laži u svakodnevnom životu i to je donekle prihvatljivo, ali kada su u pitanju naši partneri, iskrenost je jako bitna. Pa kako možete znati laže li vas partner? Prema stručnjacima za govor tijela, ima nekoliko vrlo suptilnih znakova na koje treba paziti. Nick Davis i Sophie Zadeh su stručnjaci za govor tijela koji su otkrili znakove na koje morate pripaziti kada pokušavate utvrditi laže li vam vaš partner. 

10 znakova da imate savršenog muža: Provjerite je li vaš takav
10 znakova da imate savršenog muža: Provjerite je li vaš takav

POGLEDAJTE VIDEO: Pozicija spavanja govori puno o vašoj vezi

Pokretanje videa...

00:59

U nastavku je navedeno pet najčešćih znakova da vam partner laže prema gore navedenim stručnjacima za govor tijela.

1. Trljanje uha

Lažljivac će podsvjesno pokušati blokirati zvuk laži koju vam govore; ili mogu trljati uho kako bi vas odvratili od činjenice da prekidaju kontakt očima i odvraćaju pogled od vas dok razgovarate. Vaš partner također može povući ili saviti uho što također može signalizirati da je čuo dovoljno i da ne želi nastaviti razgovor.

Mango može pomladiti vaše lice
Mango može pomladiti vaše lice

2. Pokrivanje nosa

Ključni znak na koji treba paziti je lagano trljanje dna nos, dok su prsti više preko usta, što znači da pokušava prikriti neistine koje izgovara.

Dreamstime

3. Dodirivanje usta

Dodirivanje usta često se može nesvjesno koristiti za suzbijanje onoga što lažljivac govori. Ova je gesta ponekad prikrivena lažnim kašljem.

Akcija u krevetu se prorijedila? To može biti dobro za vašu vezu
Akcija u krevetu se prorijedila? To može biti dobro za vašu vezu

4. Trljanje vrata

Neki ljudi mogu povući ovratnik ili trljati zatiljak dok lažu. To može biti zato što lažljivac doživljava trnce u vratu i licu kad iznosi neistine, kao i osjećaj vrućine ili znojenja.

5. Zatvaranje očiju

Posljednji trik kako da utvrdite laže li vas partner je da zamijetite je li zatvorio oči ili skrenuo pogled kad vam se obratio. Muškarci će nastojati energičnije trljati oči ako su laži koje izgovaraju velike, dok će se žene vjerojatnije dirati ispod oka i gledati prema gore, piše The Sun.