Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Suvremeno splitsko slikarstvo tema izložbe 'Splitski akvarel'

Suvremeno splitsko slikarstvo tema izložbe 'Splitski akvarel'

Grupna izložba splitskih slikara 'Splitski akvarel', koja se otvara u četvrtak 13. kolovoza u Splitskoj kući jezika i kulture - Peristil, predstavit će kroz djela autora trenutno aktivnih u Splitu suvremeno slikarstvo grada

VIDEO

Izložba u ikoničkom prostoru u povijesnoj jezgri skicira pregled suvremenog slikarstva autora aktivnih u ovom trenutku u Splitu, a s ciljem njihova uključivanja u kulturnu ponudu grada.

POGLEDAJTE VIDEO (retro brijačnica u Splitu):

Pokretanje videa...

01:26

Kako ističe selektorica Silva Kalčić, članica Umjetničkog savjeta HULU-a, suvremeno splitsko slikarstvo dosad nije bilo temom skupnih izložbi članova strukovne udruge (HULU-a), ili izložbe prema kustoskoj koncepciji. Želja je organizatora ovakvim izmakom u paket turističke kulturne ponude u doba u kojemu je započela nova epoha s covidom-19, te otvarajući kroz izložbu temu "postoji li splitska slikarska scena(?)", uspostaviti uvjete za buduću ozbiljnu studiju na temu lokalne suvremene umjetničke produkcije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Grupna izložba splitskih slikara "Splitski akvarel", koja će u Splitskoj kući jezika i kulture - Peristil biti otvorena od 13. kolovoza do 15. rujna, predstavit će umjetnike svih generacija, školovanih najprije uglavnom na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, dok su oni već srednje i mlađe generacije školovani na splitskom UMAS-u, a među predstavljenim je autorima i bivši student slikarstva na splitskoj akademiji iz Slovenije.

Beba Katica nastavit će četvrtu generaciju kuhara ove obitelji
Beba Katica nastavit će četvrtu generaciju kuhara ove obitelji

Neki među predstavljenim umjetnicima slikarstvom se služe kao tzv. tradicionalnim likovnim medijem, a drugima je jedan od medija njihovog rada izvođenom primarno u drugom mediju, ili pak tradicionalne slikarske tehnike tretiraju kao prošireni medij suvremene umjetnosti.

- Među izlagačima ima mladih autora koji imaju potencijal da uspostave novu splitsku slikarsku scenu, a koja u ovom trenutku ipak ne postoji, čak ni u najbanalnijem smislu specifičnog stila, kruga ili škole - ističe Kalčić.

- Možemo, dakle, govoriti tek o nekoliko značajnih slikarskih opusa, potom o nekoliko autora/ica koji se u svom radu tradicionalnim likovnim medijima koriste usputno ili ih 'dekonstruiraju', te o cijelom nizu dobrih slikara/ica koji svoje akademsko obrazovanje koriste kao vještinu, usmjereni na prodaju svojih slika kao suvenira ili oprema apartmana - dodaje selektorica.

Gledao Google Street View pa ugledao ženu sa ljubavnikom
Gledao Google Street View pa ugledao ženu sa ljubavnikom

Na izložbi sudjeluju Vinko Barić, Eric Del Castillo, Luka Duplančić, Sonja Gašperov, Dejan Jokanović Toumin, Petar Katavić, Nikolina Kuzmić, Nataša Ljubetić Tomić, Anita Miloš, Andre Musa, Marija Paparella Legentin, Viktor Popović, Tanja Ravlić, Jadranko Runjić, Neli Ružić, Josip Šurlin, Vice Tomasović, Jan Tomažin i Matko Trebotić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje