Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
34 komentara

Svaki sedmi roditelj našao je kod djeteta eksplicitni sadržaj

Najčešće su u mobitelu našli riječi "seks", "ljubljenje" i "gole fotografije". Petina je s time suočila svoje dijete, a 70 posto najmlađih to je opravdalo znatiželjom

Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
34 komentara

Gotovo polovica roditelja redovito pregledava povijest pretraživanja na djetetovu mobitelu, potvrdila je studija britanske tvrtke BullGuard provedena na 2000 roditelja djece u dobi od sedam do 14 godina. Svaki sedmi pritom je našao eksplicitni sadržaj, a najviše su ih zabrinule riječi "seks", "ljubljenje" i "gole fotografije", piše Daily Mail.

Njihove sumnje idu još i dalje, pa svaki deseti vjeruje kako njihova djeca pretražuju i filmove za odrasle. Petina roditelja razgovarala je o tome s djecom koja su se nakon toga najčešće osjećala ili osramoćeno ili povrijeđeno. Trećina roditelja otišla je korak dalje, pa je zbog pretraživanja svoju djecu ukorila, a 70 posto najmlađih opravdalo je svoje ponašanje čistom znatiželjom. 

Roditelji žele da ih djeca o seksu pitaju sama, umjesto da odgovore traže na internetu. Tek bi svakom desetom to bilo neugodno, potvrdilo je istraživanje. Najčešće njuškaju jednom na tjedan, a trećina ih priznaje kako nikad nisu zavirili u djetetov mobitel. 

- Važno je da roditelji kontroliraju što djeca pretražuju jer jedino ih tako mogu zaštititi. Djeca do neprimjerenih sadržaja mogu doći slučajno, ali na odraslima je da to imaju pod kontrolom - istaknuo je Cam Le, direktor tvrtke BullGuard. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message