Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Svaki tip kože ima svoje ulje, a suncokretovo pristaje svima

Svaki tip kože ima svoje ulje, a suncokretovo pristaje svima
1

Dva u jedan: Uljem se skida šminka i njeguje koža, a metoda čišćenja lica uljem podarit će vam savršen ten. Bademovo i suncokretovo ulje paše svakom tipu kože

VIDEO

Zabluda je da se masnu kožu ne smije tretirati uljima. Ona je često izložena agresivnim proizvodima koji je isušuju i baš zato je dobro navečer prije kreme nanijeti na masnu kožu kap ulja. 

- Tako se obnavlja hidrolipidni sloj kože. Naravno, važno je koje ulje nanosite. To ne smije biti parafinsko ulje koje začepljuje pore i ne dopušta koži da diše - kaže magistra farmacije Nika Brlečić. Ulje ima sitnu molekulu te prodire u dublje slojeve kože i obnavlja je. Svaki tip kože ima ulje koje mu odgovara, no suncokretovo se preporučuje svima. 

- Najnovija istraživanja pokazala su da suncokret sadrži ceramid, koji je identičan ceramidu VI u ljudskoj koži. Obnavlja oštećene slojeve kože, sprečava gubitak vlage te štiti kožu od vanjskih utjecaja, na primjer, štetnih zračenja. Jača elastičnost kože, a prednost mu je što se brzo apsorbira - objašnjava Nika Brlečić. Ulje može zamijeniti i sredstvo za skidanje šminke, a ako ga upotrebljavate u tu svrhu, otiđite korak dalje te isprobajte metodu čišćenja lica uljem. Zagrijte ulje među dlanovima te dvije, tri minute umasirajte nježnim kružnim pokretima. 

U vrućoj (nipošto kipućoj) vodi namočite ručnik i prislonite ga uz lice kako biste postigli efekt pare. Držite 20-ak sekundi. Ponovite nekoliko puta pa lice nježno prebrišite ručnikom. Lice se uljem čisti navečer, a ujutro je dovoljno umiti se vodom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Metoda se vodi pravilom da se čisto otapa u sličnom; masnoće iz ulja “otopit” će masnoće i prljavštinu skrivenu u porama. 

- Čistite li lice prirodnim uljnim čistačima, nećete skinuti zaštitni sloj kože, a lice ćete pročistiti od prašine i šminke te pomoći normalizaciji lučenja loja bez narušavanja zaštitne barijere kože - pojašnjava Nika Brlečić. 

Eterična ulja ne stavljaju se na kožu

Bazna ulja hrane i njeguju kožu. Za razliku od njih, eterična su hlapiva tekućina i ne stavljaju se izravno na kožu jer su vrlo koncentrirana. Njih, dakle, možete rabiti, ali samo ako ih pomiješate s baznim uljem. Eterična ulja stimulirajuće djeluju na cirkulaciju, a povećavaju i elastičnost tkiva.

I ljeti i zimi čuva kožu od isušivanja

Najbolje rezultate daje njega kože čistim, hladno prešanim uljima. I zimi i ljeti trebamo upotrebljavati hladno prešana ulja za njegu kože. Ljeti kožu isušuje i oštećuje sunce, a zimi hladan zrak i suhi zrak u zagrijanim prostorijama. Zato je ulje idealan izbor u svako godišnje doba, kaže Nika Brlečić.

Bademovo ulje vole svi tipovi kože

Osobama s masnom i mješovitom kožom odgovara jojobino ulje. Ono regulira lučenje sebuma, ne začepljuje pore i hidratizira suhe dijelove kože. Sprečava razvoj bakterija i gljivica na koži. Kod problematične kože sklone aknama preporučuje se ulje čajevca. Čajevac je jedno od najstarijih ljekovitih sredstava čovječanstva, a djeluje protiv gljivica, bakterija i virusa. Za suhu i osjetljivu kožu savjetuje se ulje avokada koje obiluje nezasićenim masnoćama te mnogim mineralima. Jedno od najklasičnijih ulja za njegu kože je bademovo. To lagano ulje djeluje umirujuće i dobro je za sve tipove kože, osobito za osjetljivu, nadraženu kožu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje