Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Svaki treći umire zbog srca - otkrijte najbolju prevenciju...

Svaki treći umire zbog srca - otkrijte najbolju prevenciju...
1

Omega - 3 masne kiseline spadaju u one esencijalne, a najviše ih ima u morskoj hrani. Nažalost, rijetko tko dobiva dovoljne količne omega 3 iz same prehrane

Omega - 3 masne kiseline su nezasićene masne kiseline esencijalne za naš organizam, a najviše ih ima u morskoj hrani.  Nažalost, sve je manje onih koji unose dostatne količine omega 3 iz same prehrane.

Bolesti srca i krvnih žila postale su najveći "tihi ubojica" današnjice, a krivci su najčešće stres, nezdrava prehrana i nedostatak fizičke aktivnosti. Simptomi srčanih problema ponekad nisu lako prepoznatljivi, a čak smo ih spremni pripisati nečem drugom. 

Masna hrana, čašica više, pušenje, premalo kretanja i sna najopasnije su zamke za srce. Brojna istraživanja pokazuju da su nezasićene masnoće, osim što su odličan izvor energije za tijelo i mozak, najveći saveznik u prevenciji krvožilnih bolesti.

Sve počinje s kolesterolom

Eskimi, čija se prehrana temelji na morskoj hrani bogatoj omega - 3 masnim kiselinama u svojoj ishrani, imaju snižen LDL - štetan kolesterol i povećan HDL - dobar kolesterol. Upravo je loš kolesterol i njegovo nakupljanje u žilama vodeći uzročnik srčanih bolesti, pa i infarkta. Osim kolesterola, visok krvni tlak je vodeći uzročnik nastanka srčanih bolesti. Kod njegovih promjena, dolazi do oštećenja na krvnim žilama i one postaju sklonije pucanju. 

Najveći izvori masnih kiselina

EPA i DHA su omega -3 masne kiseline koje dokazano doprinose normalnoj funkciji srca, a koje tijelo najčešće ne dobiva u dovoljnim količinama. Osim u plavoj ribi i algama, znanstvena  istraživanja otkrivaju da se visokokvalitetne omega -3 masne kiseline nalaze u posebnoj vrsti račića koji žive u čistom moru Antarktika, račić kril. 

PR fotografije

Ulje račića krila osigurava EPA i DHA vezane na fosfolipide što omogućuje značajno bolju apsorpciju važnih omega-3 masnih kiselina u usporedbi s onima kakve nalazimo u ribljem ulju te je stoga za isti učinak potrebna manja doza masnih kiselina iz račića krila u usporedbi s konvencionalnim ribljim uljem.

Ulje krila ima vrlo dobar sigurnosni profil. Nisu poznati nikakvi toksični učinci ulja krila. 

Svakodnevna upotreba ulja krila, bogatog omega-3 masnim kiselinama, fosfolipidima i antioksidansima sigurna je i učinkovita, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Nutrition Research.

Zaštitite svoje srce već danas! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith