Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Svakodnevni trikovi koji nam život čine ugodnijim i lakšim

Svakodnevni trikovi koji nam život čine ugodnijim i lakšim
5

Nikada nije kasno za poneki novi trik. Radeći stvari na određeni način nismo svjesni da možda postoji jednostavniji trik koji daje isti rezultat, ali način obavljanja može biti lakši

1. Lizanjem zapešća provjerite imate li loš zadah

Većina bi izdahnula na dlanove kako bi provjerila miriše li dobro, ali to nije tako učinkovito kao lizanje zapešća središnjim dijelom jezika i potom mirisanje tog mjesta.

2. Ukiseljeno povrće čuvajte naopako

Kako biste spriječili pojavu plijesni, kisele krastavce, kao i drugo ukiseljeno povrće, možete čuvati u naopačke okrenutoj tegli kako bi duže vrijeme bili svježi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

3. Očistite tipkovnicu od prašine pomoću četkice za šminkanje

Lakše je tipkovnicu očistiti s četkicom za šminkanje nego salvetama ili nečim sličnim, da ne biste slučajno pritisnuli tipke, a i njome možete doprijeti do nepristupačnijih mjesta.

dirt and dust on the laptop buttons. close-up. back and foregrou

4. Prilikom pakiranja odjeću zarolajte umjesto da je 'složite'

Umotavanje odjeće u 'roladu' uštedjet će puno prostora u prtljazi i spriječiti stvaranje nabora na robi.

5. Umočite nokte u ledenu vodu kako bi se lak brže osušio

Nakon što pustite da se lak osuši oko 1 minutu, umočite nokte u posudu s ledenom vodom. Lak za nokte također možete držati u hladnjaku radi bržeg sušenja i boljih rezultata nanošenja.

6. Zamotajte bocu s pićem u vlažni papirnati ručnik

Prije nego što bocu stavite u zamrzivač na nekoliko minuta, omotajte je vlažnim papirnatim ručnikom, brže će se ohladiti. Ako je vaš napitak sobne temperature, a želite da bude hladan, ovo je sjajan i jednostavan način da ga brže ohladite.

7. Koristite prostirku za jogu kao naslon za glavu dok se kupate

Prostirke za jogu su vodootporne i prilično udobne. Više nećete morati osjećati hladnu kadu ili zid kao oslonac za glavu, dok se pokušavate opustiti u kadi.

8. Cipele 'opustite' sušilom za kosu

Morat ćete navući debele čarape, navući cipele i puhati vrući zrak na njih. Zatim ostavite cipele da se ohlade dok su još na nogama. To će ih učiniti fleksibilnijima u tren oka.

9. Izvadite telefon iz kućišta dok ga punite

Kad se telefoni pune, mogu se zagrijati, a futrole mogu pojačati toplinu. Pregrijavanje može dovesti do oštećenja baterije.