Obavijesti

Lifestyle

Komentari 76

Svekrva - krivac za bračni krah, kritiziranje i preseljenje

Svekrva - krivac za bračni krah, kritiziranje i preseljenje
1

Žene smatraju kako ih svekrve gledaju s visine, upliću se tamo gdje im nije mjesto, znaju "najbolje" kako odgajati djecu i kritiziraju njihove vještine kao domaćice

VIDEO

Svaka četvrta žena ne podnosi svoju svekrvu i smatra kako se u sve miješa, sve kontrolira i da je zajedljiva, otkriva studija internet stranice Netmums.com provedena na 2000 žena. 

Gotovo jedna trećina žene priznaje kako su se zbog svekrve u nekom trenutku osjećale kao da nisu dovoljno dobre za svog partnera. Oko 35 posto tvrdi da ih svekrve osuđuju, a za 32 posto žena miješaju se tamo gdje ne trebaju. Oko 24 posto odnos sa svekrvom opisuje lošim ili čak strašnim, a za 25 posto njih je konrolirajući. 

Mnoge od njh su se s obitelji preselile kako bi bile što dalje od svekrve, a za pet posto one su bile razlog bračnog kraha. Žene smatraju kako svekrve misle da sve znaju najbolje, naročito ako je roditeljstvo u pitanju. Uz to, često ih ponižavaju pred partnerom i djecom. 

- Žene smatraju da ih svekrve gledaju s visine, kritiziraju roditeljske vještine i miješaju se u odnos s partnerom. Međutim one mogu biti i velika podrška, posebno za nove mame, zbog brige o djeci - ističe suosnivačica Netmums.com, Siobhan Freegard. 

Savršen svekrva je ona mladog duha, neovisna, velikodušna i zabavna, koja prepoznaje granice uplitanja i dobrog odnosa, zaključuju žene. 

Tipovi svekrva

Postoji sedam tipova svekrva ovisno o stupnju uplitanja u brak, pokazuje istraživanje. Svekrva "ja znam najbolje" misli da sve zna, naročito po pitanju odgoja djece. Tu je "uberbaka" koja misli da ima pravo na neograničen pristup kućanstvu. Nezainteresirana "imam svoj život" svekrva, na prvi pogled djeluje nezainteresirano, ali neće propustiti prokomenitrati nevjestino kuhanje i roditeljske vještine. 

Svekrva koja kritizira vještine dobre domaćice misli i jasno pokazuje da nevjesta nije sposobna dobro oprati i ispeglati rublje zbog čega njen sin izgleda kao skitnica. Potrebita svekrva je stalno u "bračnoj" kući i stalno mora biti u centru pažnje. Svekrva koja zagorčava život je ona koja  pred drugima želi nametnuti ideju da je elita i glamurozna baka koja je uvijek sređena, pa čak i dok kuha i sprema kuću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa