Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

'Svemoćna' teniska loptica: S njom se čisti, masira, parkira...

'Svemoćna' teniska loptica: S njom se čisti, masira, parkira...

SVESTRANE Možete ih pretvoriti u 'kukice' za cipele, držač balona punjenih helijem, a pomoći će i brže osušiti rublje. Mogu biti i male posude za uzgoj cvijeća ili začinskih biljaka...

VIDEO

Osim za sport, teniske loptice praktična su pomoć u kućanstvu. Poslužit će za čišćenje doma jer filc od kojeg su izrađene na sebe dobro prikuplja čestice prašine. Razrežete li ih, u njima možete držati i sitne predmete poput čavala te sitnog novca.

Ako teniske loptice dodate u sušilicu rublja, pomoći će otkloniti statički elektricitet, a odlične su i za pranje jastuka i pernatih jakni jer sprečavaju da se perje slijepi. Od njih možete načiniti i brojne dekoracije za kuću, ali i one nešto praktičnije poput posude za biljku ili držača za papir.

Imate li kabele koji vam kližu s radnog stola, prepolovite lopticu i napravite rez na gornjoj strani loptice te provucite kabel kroz njega. A takva će vam polovica pomoći i ako kistom bojite zid jer će se boja slijevati u nju umjesto da kapa po podu. Samo izbušite rupu u sredini i provucite kist kroz nju. Tako će loptica poslužiti poput obrnutoga kišobrana koji će sakupljati suvišnu boju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Okrenete li ju poput kupole i probušite rupu u sredini, njome možete stabilizirati ‘nogicu’ bicikla kada ga držite u spremištu. Polovicama možete zaštititi i oštre rubove namještaja kako se djeca ne bi ozlijedila. Kako je njihova glavna namjena sportska, možete lopticu privezati na strop pa vježbati udarce reketom ili je napuniti težim sitnim predmetima te ih koristiti kao male utege.

'Vješalice' za cipele

S unutrašnje strane vrata ormara, pri samom dnu, zalijepite loptice koje će vam služiti kao kukice za vješanje cipela.

Protiv oštećenja poda

Kako se pod ne bi oštetio struganjem stolaca, nožem napravite rez u obliku slova X u loptici te ih stavite na svaku nogu.

Otvarač staklenki

Prerežite tenisku lopticu na pola te položite jednu polovicu na poklopac staklenke. Njome ćete je lakše otvoriti.

Sigurnije hodalice

Lopticama zarežite X i stavite ih na noge hodalica koje koriste stariji kako se ne bi sklizali.

Pomoć pri parkiranju

Dok parkirate automobil na željeno mjesto u garaži, na strop objesite špagu s teniskom lopticom tako da dodiruje vjetrobransko staklo. Tako ćete svaki put kada dotaknete lopticu staklom, znati da ste ga dobro parkirali.

Za čišći dom

Zarežite slovo X u teniskoj loptici te je pričvrstite na držak metle ili štap. Pomoću nje možete obrisati paučinu s nedostupnih mjesta, kao i prašinu koja će se dobro zalijepiti za filc. Loptica na štapu uklonit će i mrlje s drvenih površina.

Držač balona

Baloni napunjeni helijem neće odletjeti ako zarežete lopticu i unutar nje umetnete vrpce balona.

Držač papira

Napravite dug vodoravan rez na loptici te je stavite na radni stol ili ormarić pa u njega odložite važne papire ili pisma.

Posuda za biljku

Odrežite gornji dio teniske loptice te je napunite zemljom. U nju posadite cvijet ili začinsko bilje po izboru.

Masažer

Najpogodnije su za masažu stopala, ali njima si možete izmasirati i leđa ako ih stavite na krevet ili zid te pomičete leđa.

VIDI OVO: Problemi u seksu s kojima se suočavaju mnogi parovi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu