Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Sveti Nikola: Za mlađe od tri godine nema jeftinih igračaka

Najveći izbor igračaka je za one od tri do šest godina. Krpene igračke ili glazbene na potezanje za bebe skuplje su od 100 kuna. U Zagrebu na štandovima nude drvene avione koji stoje između 60 i 120 kuna

Foto: Dreamstime
11 komentara

Sutra je Sveti Nikola, a u čistim čizmicama trebao bi se zavući pokoji poklončić. Za zaposlene roditelje provjerili smo ponudu igračaka koje se mogu kupiti u zadnji tren i njihove cijene.

Ima igračkica od desetak kuna pa do raskošnih i skupljih od 500.

Najjeftinije su na kioscima: šalice su od 10 kuna, kompleti s olovkom, gumicom i blokom za pisanje oko 15, puhalice mjehurića od sapunice i male igračke s motivima iz crtanih filmova do 30, a crtanke i slikovnice mekog uveza su 20-ak kuna.

PRVI NA FORBESOVOJ LISTI Dječak (7) zaradio 22 milijuna dolara - u samo godinu dana

I trgovački lanci se natječu šarenilom ponude. Interspar je jučer oglašavao popust od 25 posto pa autići koštaju od 19,99 kuna, kao i pastele s likom Jurića iz crtića. Drvena slagalica za djecu od godine i pol stoji 29,99 kuna.

U Konzumu različiti popusti traju do sutra. Na akciji je set s pet posudica i masom za modeliranje (29,99 kuna), a kutija s alatom za dječake do šest godina stoji 21 kunu. Tko više voli igračke iz domaće proizvodnje nego one uvozne, pronaći će ih na adventskim sajmovima.

U Zagrebu na štandovima nude drvene avione koji stoje između 60 i 120 kuna, drvene satove s likovima iz bajki za 60 i gitare za 150 kuna.

PESEKI HEROJI Terapijski psi pomažu djeci kod mucanja i pretrpljenih trauma

Općenito, vrlo je malo jeftinih igračaka za mališane do tri godine.Dr. Lidija Barušić, koja u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” provjerava sigurnost igračaka, kaže kako djeci do tri godine ne treba kupovati igračke s kojih se mogu odvojiti dijelovi manji od pet centimetara. Na plišancima, pak, treba provjeriti šavove. Ako se lako razdvajaju, iz igračaka može izaći punilo s kojim se djeca mogu ugušiti. Upozorava i da ne treba kupovati ni igračke jakog i neugodnog mirisa jer je vjerojatno riječ o ostacima otapala iz proizvodnje.

>>> 4 kune stoji šiba koja u čizmicu ide za ukras. cijena je snižena 20 posto u Konzumu

>>> 10 kuna najjeftinije keramičke šalice s likovima iz crtića stoje na kioscima

>>> 120 kuna je akcijska cijena popularnih lutaka Elze i Ane. Bile su 149 kuna

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message