Obavijesti

Lifestyle

Komentari 85

Svi ju imaju u autu, a rijetko tko zna koje su njezine koristi

Svi ju imaju u autu, a rijetko tko zna koje su njezine koristi

U svakom autu ispod unutarnjeg retrovizora je jedna mala poluga čiji cilj je pomoći vozaču da bolje vidi tijekom promjene svjetlosti. To je poluga za dan/noć vožnju, odnosno služi za zaštitu vozača

VIDEO

Cilj ove poluge je izbjeći da tijekom noćne vožnje vozača zaslijepe svjetla vozila koja se nalaze iza njega.

Stručnjaci objašnjavaju što se zapravo događa:

- Prilikom noćne vožnje može se desiti da vas zaslijepe jaka svjetla vozila koje dolazi ili vozi iza vas. Na donjem dijelu retrovizora je poluga koju gurnete ili povučete. Ogledalo se pomakne prema dolje ili gore i jaka svjetla iza vas vam ne smetaju. Vratite polugu u početni položaj i ogledalo će se pomaknuti u početni položaj - objašnjavaju na portalu Instruktor vožnje.

Dodaju kako se i unutarnji i vanjski retrovizori namještaju tek nakon što je vozačevo sjedalo u položaju koji je najugodniji za vožnju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, kada namještate unutarnje ogledalo, dobro pazite da ga ne zamrljate prstima i održavajte ga čistim kako bi vidljivost bila najbolja moguća. Upravo taj retrovizor prikazuje objekte najrealnije.

- Vanjski lijevi retrovizor pokazuje objekte udaljenije nego što jesu. Vanjski desni retrovizor pokazuje objekte još udaljenije nego što to pokazuje vanjski lijevi retrovizor - dodaju na portalu Instruktor vožnje.

Par trikova koje je dobro znati:

1. Pokupili ste pizzu, ili neku drugu hranu za večeru kod kuće? Stavite ju na suvozačevo sjedalo i upalite grijanje sjedala. Hrana neće biti vruća, ali će se dio topline održati do dolaska kući.

2. Netko vas je ogrebao na parkiralištu? Umjesto skupog lakiranja cijelog dijela (haube ili vrata), potražite lak za nokte iste nijanse i s njim pređite preko ogrebotine.

3. Ako imate garažu sigurno ste barem jednom pri parkiranju udarili u zid. Da se to ne bi ponovilo, sparkirajte automobil kako smatrate da bi uvijek trebao biti parkiran i uzmite dvije vijak kukice, špagu i tenisku lopticu. Jednu kukicu stavite na strop iznad haube i na kukicu zavežite špagu. Drugom kukicom probodite tenisku lopticu i pričvrstite je. Povežite tenisku lopticu i kukicu na plafonu špagom. Izmjerite duljinu špage tako da pri idealnom parkiranju teniska loptica koja je privezana na špagu dodiruje vaš vjetrobran.

4. Tijekom većih hladnoća parkirajte auto okrenut prema istoku - na taj način će vam se odmah ujutro odlediti vjetrobransko staklo.

5. Odčepljivačem ispravite manje udubine na limu. Pritisnite odčepljivač na udubinu i stisnite. Lim će se ispraviti. Ovaj trik ne uspjeva na većim udubljenjima. 

6. A ako su vam ostali ključevi u autu i on se sam zaključao, pogledajte video:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru