Lifestyle

Komentari 0

Svi uzroci radi kojih oko trza

Svi uzroci radi kojih oko trza

Zapravo vam se ne trza oko, već mišići kapka. Uzroci mogu biti razni; od nedostatka sna, alkohola do stresa i dehidracije. Stanje se obično riješi samo od sebe

Unatoč imenu, vaše se oko zapravo uopće ne miče, već se radi o kapku. Trzanje kapaka prilično je često i obično se ne treba brinuti, prema dr. Ming Wang. Stanje privremenog ili dugotrajnog trzanja oka naziva se miokimija kapaka i rezultat je nehotičnog pogrešnog prijenosa neurona koji stimuliraju vaše mišiće kapaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Postoji nekoliko uobičajenih razloga zbog kojih nam se kapci trzaju:

- Vrlo rijetko trzanje oka može biti znak određenih poremećaja mozga i živaca. Ali tada trzanje prate i drugi znakovi i simptomi. Potražite liječničku pomoć ako trzanje traje dulje vrijeme (jedan do tri tjedna), ako se trzanje dogodi u drugim dijelovima lica, a oči su crvene, natečene ili imaju iscjedak - kaže dr. Hardik Soni, utemeljitelj i medicinski direktor Ethos Spa. 

Kako zaustaviti trzanje oka?

Očiti je odgovor riješiti potencijalne uzroke trzanja oka kako bi se vidjelo pomaže li. Odspavajte više, smanjite unos kofeina, održavajte oči hidratiziranim kapima i učinite što možete kako biste smanjili stres. Neki kućni lijekovi uključuju ispijanje čaše tonika ili držanje hladnog ili toplog obloga na očima. Ekstremniji pristup uključuje botoks, kaže dr. Wang, ali preporučuje protiv drastičnih mjera jer se stanje općenito samo od sebe rješava, piše Readers Digest.

Najčitaniji članci