Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Tajna za dulje uživanje: Kako da ženski vrhunac traje 20 sekundi

Tajna za dulje uživanje: Kako da ženski vrhunac traje 20 sekundi
1

Žene bi tjedno trebale doživjeti minimalno tri orgazma za bolje raspoloženje, a stručnjaci su otkrili savjete koji će produljiti uživanje u orgazmu kod žena - pa vrhunac može potrajati 20 sekundi i dulje

VIDEO

Što se tiče fiziologije orgazma, žene su tu svakako bolje prošle - njihovi orgazmi traju dulje nego oni muškaraca (oko 3 sekunde), a da ne pričamo kako uz dovoljno truda mogu ih postići nebrojeno, piše Mirror.

- Kad je žena seksualno zadovoljena, osjeća se fantastično jer čini nešto dobro za sebe, a svoje dobro raspoloženje lako prenosi i drugima - kaže dr. dr Andrea Pennington.

Pogledajte video o uzrocima smanjenog libida kod žena:

Pokretanje videa...

01:20

Ona smatra kako bi žene trebale imati minimalno tri orgazma tjedno, čije su dobrobiti brojne - od zdravstvenih do psihičkih.

No unatoč fizičkoj prednosti postizanja višestrukih orgazama, negativna je strana to što na svaka tri orgazma muškarca dolazi jedan ženski i to trebamo mijenjati, smatra dr. Pennington.

Što se događa u tijelu žene za vrijeme orgazma?

Da bi ih znali produljiti, trebamo shvatiti kako ženski orgazmi funkcioniraju. Prilikom seksualnog uzbuđenja povećava se krvotok prema genitalijama. ogroman broj živčanih završetaka u vašoj zdjelici, stražnjici i bedrima se zategne, a kada dosegnete vrhunac, tijelo ispušta napetost u nizu ugodnih valova u intervalima od 0,8 sekundi. Veliki orgazam mogao bi se sastojati od 10-15 valova; mali 3-5.

20 lakih savjeta za predigru s kojima ćete 'izluditi' svaku ženu
20 lakih savjeta za predigru s kojima ćete 'izluditi' svaku ženu

U međuvremenu, vaš se mozak u potpunosti fokusira na osjetila u izmijenjenom stanju svijesti. Nijedna druga prirodna stimulacija nije sposobna stvoriti ovu razinu intenzivne koncentracije - tijekom orgazma gubimo svijest o zvukovima i mirisima oko nas. Prosječni orgazam traje od šest do 30 sekundi.

Kako doći do 20 sekundi

Ako smatrate da su vam orgazmi kratki i slatki, iskušajte sljedeće savjete kako bi ih produljili. Jedna od tehnika je tzv 'edging' odnosno dolazak do samog ruba orgazma i potom povlačenje. Ponavljanje ovog dva ili tri puta stvara jači i duži orgazam kod 65 posto žena.

Orgasm

Druga je tehnika pauziranje. U njoj odmaknite ruku ili penis partnera kad osjećate da se orgazam približava. Ohladite se minutu dvije i nastavite s aktivnostima. 

Dobra metoda je i ona distrakcije - stvorite iznenadna ometanja kod približavanja orgazmu, primjerice pokušajte tapkati unutarnju stranu bedra, a kad to ponovite par puta, orgazam koji će uslijediti bi trebao biti znatno dulji.

- Istraživanja pokazuju da jedna od 20 žena nikad nije doživjela orgazam. Sve ga žene mogu doživjeti, samo ne znaju kako. Osamdeset posto orgazma povezano je s psihološkim problemima - zabrinutošću zbog izgleda, prošlih iskustava i religioznim i kulturnim programiranjem. Svi oni mogu igrati
dio u tome možete li vrhunac - objašnjava dr. Pennington.

Što znači 'biti dobar u krevetu'? 10 znakova da to jeste ili niste
Što znači 'biti dobar u krevetu'? 10 znakova da to jeste ili niste

Stoga ona predlaže puno istraživanja vlastitog tijela, tehnika opuštanja poput meditacije i postupnog zbližavanja s partnerom te otvorenu komunikaciju o orgazmu.

Poteškoće s orgazmom u menopauzi

Razina estrogena i testosterona niža je tijekom menopauze, što znači da mnoge žene primjećuju smanjen libido.

- Nizak estrogen može uzrokovati bolnu vaginalnu suhoću, što znači da može biti teže doživjeti orgazam - kaže dr. Andrea.

U tu svrhu savjetuje korištenje nadomjesne hormonalne terapije, kao i obavezno korištenje lubrikanta te izvođenje Kegelovih vježbi za jačanje dna zdjelice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku