Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Tajne ljepotica za savršenu liniju i 'isklesana' bikini tijela

Tajne ljepotica za savršenu liniju i 'isklesana' bikini tijela
6

Ako ne stigne vježbati, Elle McPherson napravi 500 čučnjeva, celulit skriva sprejem za samotamnjenje i pije barem tri litre vode na dan. Važno je i držanje, kaže Elle

VIDEO

Izbacite li iz prehrane kofein, rafinirani šećer, alkohol i prerađenu hranu (suhomesnate proizvode i sl.) koji debljaju te na tijelu ostavljaju omraženi trag - celulit, učinili ste prvi korak prema savršenoj figuri, ističe James Duigan, osobni trener australske ljepotice Elle Macpherson (48), poznate po nadimku “The Body” (Tijelo). Bivši model, majka je dvoje djece, i u zrelim je godinama podjednako seksi kao u dvadesetima. Za to je, tvrdi, zaslužna zdrava prehrana - od mesa bira samo tunu, pileća ili pureća prsa, jede dva voćna obroka te pije barem tri litre vode na dan. 

Također, Elle se trudi odvojiti sat vremena za vježbanje. Najviše uživa u plivanju, pilatesu i jogi, a ako ne stigne vježbati, odradi standarnih 500 čučnjeva. Savršeno tijelo i dan-danas ima i njezina 43-godišnja kolegica Cindy Crawford. Jedan od najpoznatijih modela ‘80-ih godina vitkost održava kombinacijom trčanja i plivanja te visoko proteinskom prehranom bez ekstremnih odricanja.

- Izbjegavam ugljikohidrate, no jede li mi se nešto, to si i priuštim - kaže Cindy. S njom se slaže i dr. Pamela Peeke, nutricionistica i autorica mnogobrojnih priručnika o zdravlju. 

- Čak i ako neumorno vježbate, ne pazite li na prehranu, rezultati neće biti zadovoljavajući. Za početak, primjerice, pržene krumpiriće zamijenite niskokaloričnim prilogom poput raznolikih salata. Smanjivanje unosa prerađenih ugljikohidrata poput bijeloga kruha, tjestenine i riže te šećera tijelu donosi značajne dobrobiti - objašnjava dr. Peeke. 

Surfanje za Cameron, a dijete za Demi

Tridesetosmogodišnja Cameron Diaz u širokom luku izbjegava fitness centre. Vitku liniju radije održava sportovima na otvorenom poput surfanja, planinarenja i snowboardinga. S druge strane, kolegica Demi Moore (48) eksperimentira u prehrani te nerijetko pribjegava različitim, ponekad vrlo ekstremnim, detoksikacijskim dijetama. 

Elle se ne brine zbog kilograma

Seksi Elle pridržava se programa “Čisti i vitki”, koji je osmislio njezin trener James Duigan. Umjesto opterećivanja brojenjem kalorija James preporučuje koncentriranje na promjene u stilu života poput reduciranja ugljikohidrata te izbjegavanja šećera i alkohola.

Neodoljive uz male varke

Pravilno držanje tijela najbrži je način postizanja vitkijeg izgleda, ističu stručnjaci. Pogrbljenost oduzima centimetre visine te čini trbuh zaobljenijim. Ispravljanje leđa i zabacivanje ramena unatrag učinit će tijelo izduženijim i elegantnijim. Uz jogu i pilates mišiće tijela odlično oblikuju i vježbe s opterećenjem. Upravo su treninzi s utezima zaslužni za isklesano tijelo glumice Halle Berry. Seksi 44-godišnjakinja vježba i kickboxing te se voli uspinjati uzbrdo. Da je briga za tijelo na prvome mjestu, pokazala je i Miranda Kerr, model Victoria’s Secreta, koja je već dva mjeseca nakon rođenja sina ponovno otkrila savršeno utegnuto tijelo. Instantnu formu i tonus Miranda pripisuje zdravoj prehrani te jogi, koju je vježbala i dok je bila trudna.

Rihanna izazovno tijelo duguje malim obrocima

Obilne količine povrća, mali i česti obroci tijekom dana te izbjegavanje alkoholnih pića tajna su izazovna izgleda slatke Rihanne. Pjevačica trči triput na tjedan te trenira vježbe snage. Pripremanje za sezonu bikinija započinje intenzivnim programom pilatesa.

Bogat doručak i trbušnjaci

Dvadesetosmogodišnja Miranda Kerr smatra kako je za vitko tijelo najvažniji svakodnevni doručak bogat zdravim namirnicama poput zobenih pahuljica i svježeg voća. Uz jogu preporučuje vježbe pružanja otpora, čučnjeve te različite varijante trbušnjaka. 

Bez kruha i šećera, ali s dobrim genima

Iako zbog dobrih gena nikad nije imala problema s težinom, Alessandra se, kaže, nakon rođenja kćeri morala pošteno potruditi da bi vratila “anđeoski” izgled.

- Nakon porođaja jela sam mnogo povrća, a izbjegavala kruh i šećer. Redovite vježbe izdržljivosti kombinirala sam s onim kružnima u kojima se izmjenjuju 30 s vježbanja s 30 s odmora - ističe model.

Trčanje unatrag za čvrstu stražnjicu

Zgodna Kim pripreme za ljeto započinje na traci za trčanje. No umjesto običnog trčanja najviše voli podići nagib do maksimuma te trčati unatrag. Takvo vježbanje, kaže, najučinkovitije oblikuje stražnjicu i bedra. Kako bi razbila rutinu, ponekad kombinira deset minuta normalnog trčanja s deset minuta trčanja unatrag. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...