Lifestyle

Komentari 0

Tenisice Michaela Jordana prodane za milijun kuna

Tenisice Michaela Jordana prodane za milijun kuna

Par tenisica Nike Air Jordan, koje je nosio legendarni američki košarkaš Michael Jordan, bio je glavna atrakcija međunarodne dražbe u Ženevi, posvećene isključivo tenisicama

Otkako su prije deset godina tenisice postale niša, one privlače bogate kolekcionare i danas su jedno od najdinamičnijih tržišta aukcijske prodaje.

Na dražbi 'Gamers Only', organiziranoj potpuno online, bilo je ponuđeno 13 pari tenisica koje su nosili neki od najvećih igrača NBA lige, među njima Scottie Pippen i Shaquille O'Neal.

POGLEDAJTE VIDEO: Tenisice od konoplje i kukuruza

Prethodno su tenisice bile izložene u Ženevi, uz nakit i satove te unikatne ručne torbice u okviru tjedna dražbe Luxury Week koju je Sotheby's održao u tom švicarskom gradu.

- Nike Air Jordan 1 ne samo da su zauvijek promijenile košarkašku tenisicu već su utemeljile sneakersku kulturu - navodi Sotheby's.

Par prodan u srijedu, u bojama Chicago Bullsa (crveno-bijelo-crno), Michael Jordan nosio je tijekom svoje izvanredne prve sezone u NBA-u  od 1984. do 1985. godine.

Danas 58-godišnji Jordan bio je šest puta prvak NBA-a i općenito ga smatraju najvećim košarkašem svih vremena.

Druge tenisice koje su postigle najveću cijenu - 129.511 kuna, marke Under Armour i obje potpisane, nosio je Stephen Curry u sezoni 2015.-2016., kada je taj igrač Golden State Warriorsa već bio proglašen najboljim igračem NBA-ja.

Ostali su parovi postizali peteroznamenkastu cifru. Adidas Superstars koje je nosio Kareem Abdul-Jabbar u sezoni 1979.-1980. s Los Angeles Lakersima, prodan je za 112.263 kune.

Tržište tenisica privuklo je novu, mlađu publiku svijetu dražbe, navodi Sotheby's.

Prošli mjesec par tenisica Nike Air Yeezy 1 koje je nosio reper Kanye West, prodan je za nešto više od 11 milijuna kuna.

Najčitaniji članci