Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Teško bolesni dječak dopratio mamu do oltara i sve rasplakao

Teško bolesni dječak ostvario je majčin san kad ju je dopratio do oltara tijekom dugo očekivanog vjenčanja. Michaelu i Maxine, koji su život posvetili svojoj djeci, posebno bolesnom Jacku, ovo je bio jako emotivan dan

5 komentara

Jacku Connollyju (8) je dijagnosticiran defekt srčanog zaliska - trikuspidalna atrezija - dok je još bio u maternici te je bio na prvoj velikoj operaciji sa samo pet dana. Njegovo stanje znači da je rođen bez trikuspidalnog zaliska s popratnom hipoplazijom desne klijetke

U srpnju 2015. bio je na trećoj operaciji na otvorenom srcu, za koju je njegova majka rekla da mu je privremeno produžila život.

- U biti, ta operacija pruža mogućnost djeci da žive dok im se tijelo dovoljno ne razvije za novu operaciju - objašnjava. 

- Doći će dan kad Jack neće biti s nama, jer mu nije zajamčena transplantacija. Nikad ne znate kada će taj dan doći. To je za nas stvarnije nego bilo što drugo - priča Maxine za Daily Mail.

Njegovi roditelji Maxine (30) i Michael su odgodili vjenčanje kako bi se mogli brinuli o Jacku - ali na kraju su se oženili 30. lipnja, nakon 13-godišnje romanse.

A Jack je dobio posebnu zadaću, a to je da odvede mamu do oltara i preda ju svojem tati. Vjenčanje je održano pred 75 uzvanika, među kojima su bile i njegove sestre Lucy (9), Sophie (4) i Ellie (2). 

Na ceremoniji mali Jack je imao kilt i odijelo koje bilo usklađeno s vjenčanim odjelom njegovog oca. Dječak, iz Bathgatea u Velikoj Britaniji, bio je u središtu pozornosti na ceremoniji.

- Kad smo bili na pola puta do oltara, Michael je tiho plakao. Rijetko kad pokazuje osjećaje tako da skoro nikad ne vidim tu njegovu stranu. A budući da se Jack lako umara, pitala sam se hoće li ikad vidjeti naše vjenčanje - prepričala je emotivni trenutak kad ju je njezin bolesni sin vodio predati tati Michaelu.

Jack je već imao tri velike operacije srca, prvu kad je imao tek pet dana, i jednog dana će trebati na transplantaciju srca. Zbog teškog stanja, Jack često mora koristiti invalidska kolica, ali je uspio mamu dopratiti do oltara. 

- Koordinatorica vjenčanja dovela je Jacka u moju sobu nakon što sam se obukla. Kad je ušao u sobu, prvo što je rekao bilo je: 'Mama prekrasna si!'. Kad je to rekao skoro sam se rasplakala, ali sam se sabrala. Moje oči su bile pune suza. To je bio predivan i pretežak trenutak. Bio je tako sladak u svojem malom kiltu - ispričala je Maxine. 

- Dok smo išli prema oltaru stalno je pridržavao haljinu. Svi su mu govorili da je u redu, ali stalno je pokušavao pomoći, bilo je tako slatko. Stalno smo mu govorili da je on tako dobar dječak - rekla je.

- Osjećao se fantastično zbog toga jer voli dobivati pohvale - dodala je. 

Maxine je morala dati otkaz kao zubarska sestra jer je više vremena provodila na bolovanju brinući se za Jacka, nego na poslu. Uz to, par je pokušavao uštedjeti za vjenčanje, što je u ovim okolnostima bilo iznimno teško.

'NIKADA VIŠE NEĆU PUŠITI' Opisala kako je shvatila da ima rak u ustima: 'Bilo je kao čir'

No nakon što su osvojili vjenčanje od 15.000 funti u Dumfries Armsu u East Ayrshireu, napokon su mogli imati svadbu iz snova pa su tamo 30. lipnja razmijenili zavjete.

- Jack je dosad imao tri operacije otvorenog srca. Prvu sa samo pet dana, a operacija je trajala punih  16 sati. Posljednju operaciju je imao početkom srpnja 2015. godine. 

Maxine, unatoč njegovom lošem zdravstvenom stanju, je i zaplesala s Jackom na pjesmu Robbie Williamsa 'I Love My Life.

- Plesala s Jackom i doslovno rasplakala sve goste. Michael mi je rekao da sam i muškarce natjerala da plaču -- ispričala je Maxine. 

- Došlo mi je sto puta da se rasplačem jer taj trenutak plesa s Jackom je bio trenutak za koji sam iskreno mislila da ga nikad neću imati. Tako sam ponosna na njega - zaključuje Maxine.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message