Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Tihana i Daniela: Darivanje nam je nekad bilo samo gušt, a sad nam je to postao pravi posao

Tihana i Daniela: Darivanje nam je nekad bilo samo gušt, a sad nam je to postao pravi posao
1

Prije narudžbe ispunjava se anketa o onome koga darujete. Nakon toga Tihana i Daniela, dugogodišnje prijateljice, smišljaju dar pa ga i dostavljaju na kućni prag

VIDEO

Već sam u vrtiću prijateljima kroz igru dijelila igračke zapakirane u ukrasni papir s mašnom, kroz smijeh nam priča Daniela Piskać, jedna od vlasnica ‘Poklon Expressa’.

Druga u timu je Tihana, koja je kao djevojčica izrađivala poklone prijateljima - od personaliziranih crteža, skulptura od plastelina i školjkica do naušnica i lančića. Prijateljice su postale na fakultetu.

POGLEDAJTE VIDEO Savjeti za sretniji život:

Pokretanje videa...

Trikovi za sreću: Mazite ljubimca, jedite čokoladu... 01:35

- Odmah smo ‘kliknule’ i naša kreativnost zaživjela je kroz razne novinarske projekte. Nakon fakulteta svaka je krenula u svom smjeru, Daniela u novinarstvo, a ja u marketing. Putevi su nam se ponovno spojili kad smo postale cimerice. Zaredala su se brojna slavlja i shvatile smo da smo odličan par za osmišljavanje poklona za naše najmilije. Pomislile smo kako bi bilo lijepo da nam je to svakodnevni posao, i shvatile, zašto ne. Prijatelji su nam često govorili da ih spašavamo s našim savjetima što pokloniti te smo odlučili veliku ljubav pretvoriti u posao iz snova - priča nam suvlasnica Tihana.

Mjesecima su se raspitivale kako to ostvariti. Zainteresirali su ih poticaji za samozapošljavanje HZZ-a, a prošlo ljeto odlučile su riskirati, dati otkaze i krenuti u novu avanturu. Taj put je, na njihovo iznenađenje, protekao vrlo glatko. U HZZ-u su odmah podržali ideju. Savjetnici su im puno pomogli oko realizacije i otvorile su obrt u studenom.

- Sredstva za samozapošljavanje bila su nam odlična odskočna daska za lakši start. Zahvaljujući njima dobile su sve potrebno za poslovanje, od uređaja do poslovnog prostora - govore djevojke. Iako su ih mnogi upozoravali da je prva godina teška, iznenadile su se jer su puno narudžbi imale već za Božić, a do Valentinova priča je još dodatno “planula”. Ideja je, kažu, pružiti pomoć u kreiranju idealnog dara ljudima koji nemaju vremena ili ideja.

- Nudimo kompletnu uslugu, od osmišljavanja, preko izrade i nabave, do pakiranja i dostave na kućni prag. Isprva smo mislile da će nam se većinom javljati muškarci, no za sada su nam u 80 posto slučajeva klijentice žene koje naručuju poklone za partnere, obitelj, prijatelje... Često nam se javljaju i Hrvati koji rade u inozemstvu kako bi preko nas poslali svojim ukućanima i prijateljima u Hrvatskoj poklon za rođendan - priča Tihana.

Nije pratio nastavu već radio tablice za posao: Bacio se u biznis bez diplome i uspio
Nije pratio nastavu već radio tablice za posao: Bacio se u biznis bez diplome i uspio

Poklon sastavljaju prema željama klijenata, a ako klijenti nemaju ideja oni mogu ispuniti njihov upitnik ili im poslati detalje o slavljeniku, a oni im ponude nekoliko prijedloga koje oni po želji mogu i kombinirati, te nakon dogovorenog poklona Daniela i Tihana kreću u izradu, nabavku i dostavu.

U ponudi imaju klasične poklon pakete, one s personaliziranom čestitkom u stihovima pa sve do organizacije i dostave iznenađenja s raznim party rekvizitima poput balona ili cvijeća.

- Takva iznenađenja nudimo samo za područje Zagreba, dok klasične pakete šaljemo po cijeloj Hrvatskoj dostavnom službom koja isporučuje pakete - objašnjavaju.

Darove rade za sve uzraste, od paketa za bebe pa sve do iznenađenja za bake i djedove. Ipak, kažu da se najčešće naručuju pokloni za partnere, roditelje i prijatelje. Cijene se u prosjeku kreću između 200 i 700 kuna, a ograničenja nema. Pakete slažu prema budžetu svakog naručitelja, od 100 kuna na više.

- Svakom poklonu posvećujemo se kao da ga radimo za naše najmilije, a sam proces traje ovisno o kompleksnosti želja i samog poklona. Neke pakete moguće je dogovoriti i složiti već isti dan ovisno o dostupnosti artikala, a za neke nam treba više vremena dok sve nabavimo i sastavimo. Neke artikle izrađujemo sami, poput šalica, majica, satova, privjesaka i slično, a neke naručujemo. Trudimo se da većina artikala bude od hrvatskih proizvođača te često dogovaramo suradnje s drugim malim obrtnicima - priča nam Daniela.

Najzahtjevniji zadatak bio im je, kažu, složiti paket za poslovne partnere koji je trebao biti u potpunosti sačinjen od personaliziranih artikala.

- Sastavile smo svojevrsni paket 'prve pomoći' za preživljavanje na poslu gdje smo svaki artikl opisale s karticama u stihovima i to povezale u smislenu cjelinu. Poklon se morao otvarati dio po dio kako bi iznenađenje bilo još veće. Tu se našlo doista svega, od mirisa i pića za opuštanje, preko personaliziranog uredskog sata i okvira s motivacijskim porukama u stihovima pa sve do personaliziranih šalica i omiljenih slastica, a svaki je artikl imao simpatičnu porukicu koja objašnjava zašto baš to - prisjeća se Tihana.

Najzabavnije su im, kažu, dostave iznenađenja, kada doslovno upadnu na rođendansku zabavu s balonima i poklonima koje slavljenici nisu nimalo očekivali. 

 

- Takvim se iznenađenjima najviše vesele djeca koja u većini slučajeva skoče na nas kad nas vide da dolazimo s poklonima i igračkama pa se osjećamo poput Djeda Božićnjaka koji radi cijelu godinu. Bile su tu i dostave iznenađenja za malo starije, primjerice dostave paketa u kojima se skriva prsten. S jednim smo klijentom dogovorili da za Valentinovo dostavimo poklon njegovoj curi koja je mislila da on ne može doći jer je tada trebao biti u inozemstvu. No on se vratio, a njegova cura to nije znala. Mi smo joj trebali dostaviti poklon paket u kojemu je bio i zaručnički prsten. No pravo iznenađenje je čekalo vani. Čim smo mi otišle, on ju je nazvao da joj čestita Valentinovo i kaže da otvori poklon. Kada je došla do prstena, što nije bilo teško shvatiti prema njezinoj reakciji, on joj je pokucao na vrata u majici s natpisom 'Hoćeš li se udati za mene?' Možemo samo reći da je iznenađenje bilo za pamćenje – pričaju nam Daniela i Tihana.

Bilo je tu još svega, kažu, od dostava za 50. rođendan tati od sina koji radi u inozemstvu, preko slatkih rođendanskih doručaka, anonimnih pošiljki iznenađenja kada se pošiljatelj ne želi odmah predstaviti pa do poklon paketa koji uključuju i darove za peseke.

Osam stvari koje nikad ne želite napraviti na razgovoru za posao
Osam stvari koje nikad ne želite napraviti na razgovoru za posao

- Jednom prilikom gospođa nas je napala da nije ona ništa naručila, no kad je shvatila da se zapravo radi o poklonu, sreća je prevladala. Nema slavljenika koji se ne razveseli. Iako su nam brojne suradnje u vrijeme izolacije otkazane, i tada smo dostavljale uz sve mjere opreza, zaštitne maske i rukavice, no jednoj od nas je kad smo viknuli iznenađenje puknula maskica (srećom bili smo na dovoljno razmaka) - prasnuli smo u smijeh zajedno sa slavljenicom – govore nam.

Trude se raditi i razne tematske pakete poput kutije prve pomoći kod prekida koja sadrži raznorazne artikle da razveseli curu koju je ostavio dečko - od maramica da obriše zamrljanu šminku, preko filma za žensku večer do pjenušca kojim će nazdraviti što ga se napokon riješila. Tu su i smiješne kutije 'prve pomoći' za one trenutke kad frend nađe curu i kad mu se treba 'posrećiti', što često naručuju za muške rođendane. Posebno su im drage i ljubavne slikovnice u kojima su doslovno 'opjevale' ljubavne priče u stihovima uz omiljene slike parova.

- Kad narudžbe 'planu' pomaže nam cijela obitelj, od braće do roditelja. Uskoče nam za dostave, nabavke, pakiranje i sve što zatreba. Zajedno se osjećamo poput marljivih vilenjaka koji pomažu Djedu Božićnjaku – kroz smijeh pričaju Daniela i Tihana.

Trenutno dosta paketa šalju na more.

- Mnogi na ljetovanju nemaju gdje kupiti super dar, ili njihovi slavljenici ljetuju na drugom kraju Hrvatske pa im ne mogu čestitati uživo. Za njih poklon pakete šaljemo ravno u ruke slavljenicima s njihovim potpisom i porukicama tako da ni ljetni rođendani ne prođu bez iznenađenja – govore Daniela i Tihana, pokretačice Poklon Expressa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku