Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Tim slastičara otkrio recept za biskvit-tortu kraljice Viktorije

Tim slastičara otkrio recept za biskvit-tortu kraljice Viktorije
1

Kraljevski slastičari oduševili su obožavatelje objavom recepta za tortu kraljice Viktorije. Otkrili su da je torta dobila ime po kraljici Viktoriji koja je svako popodne jela krišku ovog kolača s čajem

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Ne bacajte istrošene vrećice sa čajem, korisne su za uzgoj bilja

Tim kraljevskih slastičara podijelio je recepte za jela koja bi bila poslužena na Royal Garden zabavama, no koje su ove godine otkazane zbog pandemije. U jednostavnom receptu stručnjaci miješaju jaja, šećer, vaniliju i brašno kako bi napravili dva jednostavna biskvita koji stoje između sloja džema i maslaca. Najveću pažnju dobio je recept za biskvitnu tortu kraljice Viktorije koji je vrlo jednostavan, a tim je otkrio i da je torta dobila ime po kraljici Viktoriji koja je svako popodne redovito jela krišku ovog kolača s čajem.

POGLEDAJTE VIDEO: Maleni princ pokazao kako radi puding

Pokretanje videa...

01:25

Evo kako napraviti biskvitnu tortu kraljice Viktorije:

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 150 grama šećera
  • 150 grama neslanog maslaca
  • 150 grama prosijanog samodižućeg brašna (ili dodajte prašak za pecivo u brašno)
  • 1/2 žličice arome vanilije
  • 100 grama džema (jagoda ili malina)
  • 150 grama omekšalog nesoljenog maslaca
  • 220 grama prosijanog šećera od glazure
  • 1/3 štapića vanilije ili esencija vanilije
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Royal Family (@theroyalfamily)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Podmažite maslacem dva kalupa za torte od 20 centimetara (ako imate samo jedan, biskvit možete ispeći i prerezati na pola). Izmiksajte šećer, vanilin aromu i omekšali nesoljeni maslac dok ne se ne sjedine. U zasebnoj zdjeli umutite jaja. Postepeno dodajte tučena jaja, da se smjesa ne bi zgusnula. Prosijte brašno i dodajte u smjesu. Podijelite smjesu u dvije posude za tortu i 'zagladite' ih.

Međunarodni dan burgera: Svi ga vole - naučite ga pripremiti
Međunarodni dan burgera: Svi ga vole - naučite ga pripremiti

Stavite smjesu u pećnicu i pecite otprilike 20 minuta, dok kolač ne postane zlatno smeđe boje. Umetnite čačkalicu u biskvit kako bi bili sigurni da je pečen. Izvadite biskvite iz kalupa i ostavite da se ohlade. Umutite omekšali maslac s prosijanim šećerom u prahu i štapićem od vanilije (ili vanilinom aromom). Provjerite jesu li oba biskvita potpuno hladna prije nego što raširite sloj pekmeza po površini jednog biskvita

Po vrhu pekmeza namažite debeli sloj kreme od maslaca (ako vam je draže to se prvo može učiniti). Drugi biskvit nježno stavite na vrh i nježno pritisnite prema dolje. Pospite šećerom u prahu i poslužite uz šalicu engleskog čaja, piše Daily Mail.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Kako brže dobiti kockice leda u zamrzivaču? Isprobajte trik!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru