Ovaj fini desert gotov je za malo više od pola sata i vrlo ga je lagano napraviti jer nema ni pečenja ni kuhanja. Sve što treba je staviti ga na neko vrijeme u hladnjak
RECEPT
Tiramisu s jagodama, keksima od badema i mascarponeom
Sastojci:
- 250 g jagoda
- vrećica bourbon vanilin šećera
- 100 g keksa s bademima ili nekih drugih prema želji
- 250 g sira mascarponea
- 2 čaše kiselog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- omot vanilin šećera
Postupak:
- Korak 1: Jagode operite, ocijedite, uklonite im peteljke i narežite na ploške. Pomiješajte ih u posudi s bourbon vanilin šećerom.
- Korak 2: Napravite kremu od sira tako da lagano izmiješajte sir, kiselo vrhnje, šećer u prahu i vanilin šećer. Pripremite dublje čaše i izlijte na dno malo kreme, zatim preko nje poredajte zašećerene jagode.
- Korak 3: Pospite ih keksima te ponovite još jedan red sira, jagoda i keksa. Na vrh stavite kremu od sira i ukrasite manjim komadima jagoda. Stavite u hladnjak dok se desert ne stisne.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku