Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Tko redovito doručkuje ima 30 posto manji rizik od infarkta

Tko redovito doručkuje ima 30 posto manji rizik od infarkta
1

Doručak nije samo saveznik vitkosti, već i čuvar zdravlja srca: Već kroz tjedan dana moguće je naviknuti organizam na doručak, a bolje je išta pojesti ujutro nego ništa

VIDEO

Ljudi s većim rizikom obolijevanja od srčanih bolesti bi kao prevenciju trebali svako jutro doručkovati, zaključak je studije Sveučilišta Harvard na preko 27.000 ljudi, piše BBC.

U njoj su znanstvenici tijekom 16 godina analizirali prehrambene navike ljudi starih od 45 do 82 godine i povezivali ih sa zdravljem srca te otkrili da oni koji ne doručkuju imaju 30 posto veći ukupni rizik od infarkta. U obzir su znanstvenici uzeli i životni stil, tjelesnu težinu i navike pijenja alkohola, no povezanost važnosti doručka sa zdravljem srca ostala je postojana.

- Bolje je pojesti bilo što za doručak nego ništa, a ne samo da su ljudi koji redovito doručkuju vitkiji, već imaju i zdravije srce - istaknuo je voditelj studije, dr. Leah Cahill.

Dodaje kako je najbolji odabir za doručak cjelozrnati kruh, zobena kaša, mlijeko s niskim udjelom masti te voće i povrće, a ljudi koji tvrde da ne mogu jesti ujutro griješe, jer već kroz tjedan dana tijelo se može naučiti da "traži" hranu ujutro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj