Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Top 10 destinacija za bogataše u 2020. za odmor kao iz snova

Top 10 destinacija za bogataše u 2020. za odmor kao iz snova

Bogataši vole zaploviti, pa se odlučuju za intimna luksuzna krstarenja dalekim destinacijama poput Maldiva i Antarktika. Isto tako, odlaze i na Bliski Istok i Europu

VIDEO

Odredišta na kojima milijarderi provode godišnji odmor brzo postanu popularna pa je Business Insider provjerio gdje će oni potrošiti svoj novac u 2020. godini. Rangirani su po broju rezervacija i uspješnosti, povratnim informacijama, stručnošću i upitima klijenata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:02

Bogataši vole zaploviti, pa se odlučuju za intimna luksuzna krstarenja dalekim destinacijama poput Maldiva i Antarktika. Isto tako, odlaze i na Bliski Istok i Europu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovo su odredišta na kojima će jako bogati uživati naredne godine.

10. Nikaragva

Budući da je Nikaragva uklonjena s liste opasnih zemalja za putovanje, dočekat će mnogo međunarodnih posjetitelja, rekao je Tom Barber iz putničke agencije Original Travela.  
Grad Granada na zapadu zemlje privlačan im je zbog baroknih građevina pastelne boje i bogate španjolske arhitekture.

9. Kirgistan

Ta prekrasna zemlja je dom planinama, nalazištima Puta svile i nomadske kulture. 

- Ljudi se sve više žele 'digitalno detoksirati' i okusiti divljinu koja je još uvijek netaknuta od turizma - rekla je Amelia Stewart iz Original Travela. Dodaje kako iz Kirgistana turisti odlaze i do susjednog Uzbekistana.

8. Maldivi

Maldivi su dom luksuznih odmarališta. Na otoku Barosu je 77 ultraluksuznih vila, a već četiri godine zaredom je jedno od najromantičnijih ljetovališta na svijetu.

Ne znate jezik? Google Maps sada će vam olakšati putovanje
Ne znate jezik? Google Maps sada će vam olakšati putovanje

7. Jamajka

Sljedeće godine obilježit će se 75. godišnjici rođenja jamajčanina Boba Marleyja pa bi mnogi mogli upravo tu zemlju odabrati za svoje ljetovalište. Osim toga, Jamajka je također dom luksuznih hotela.

6. Antarktika

REUTERS

2020. se obilježava 200 godina od kako je Nathaniel Palmer otplovio na Antarktiku, što je čini važnom godinom za sva putovanja na to mjesto. Putnike zanima i ekskluzivno iskustvo Magellan Explorera, ekspedicijskog broda izgrađenog za Antarktiku i prvog malog putničkog broda koji će ponuditi pojedinačne kabine koje su napravljene lani.

Više od 55.000 turista posjetilo je Antarktiku u sezoni 2018./2019., što je 18 % porast u odnosu na desetljeće prije.

5. Izrael

- U Tel Avivu je nedavno uočen priliv turizma, a od toga i povećana potražnja za luksuznim hotelima - izjavio je  Galit Heller, direktor prodaje i marketinga u The Jaffa, hotelu s pet zvjezdica u Tel Avivu.

Za mučninu na putovanju dobri su đumbir, grickalice i neka ulja
Za mučninu na putovanju dobri su đumbir, grickalice i neka ulja

4. Čile

Agencije bilježe 150% povećanje rezervacija za Čile 2020. godine. Smatra se da je to dijelom zato što će se dogoditi pomrčina Sunca 14. prosinca 2020. godine koja prolazi kroz čileansko jezero. 

- Područje nudi puno mogućnosti za avanture, uključujući planinarenje, jahanje, kajakaštvo i ribolov - kažu iz agencija.
To je također savršeno mjesto za ljubitelje luksuznih hotela.

3. Egipat

Egipat je 2019. godine bio najbolje odredište milijardera, a izgleda kako će biti popularno i u novom desetljeću. To sve zahvaljujući dugoočekivanom ponovnom otvaranju Velikog egipatskog muzeja i parobroda Sudan na kojem možete krstariti niz Nil.

Egipat je prepun povijesti, ima mnoštvo arheoloških nalazišta, hramova i grobnica te luksuznih ponuda.

2. Portugal

Glavni grad Lisabon dom je mnogih luksuznih hotel i dobre hrane. Južno od Lisabona nalazi se naselje Comporta koja ima mnogo mjesta za surfing, a zapadno su portugalski Azori, koji su zbog svog dramatičnog vulkanskog krajolika uspoređeni s Islandom.

1. Engleska

U rujnu 2020. obilježava se 400. obljetnica Mayflower putovanja. Zbog toga će Velika Britanija tijekom cijele godine biti domaćin kulturnih i umjetničkih događanja, ali i bogatih putnika.

Agencije će nudi prilagođeni plan putovanja u kojem će putnici moći obići sva važna mjesta koja su igrala ulogu u plovidbi Mayflowera.

Osim toga, London ima mnogih luksuznih hotela, uključujući Claridge, The Connaught i The Dorchester.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija američki ambasador 20:07
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'