Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Top 10 najboljih vintage Gucci torbi: Isplate se i kao investicija

Top 10 najboljih vintage Gucci torbi: Isplate se i kao investicija

U vrijeme kada održiva moda dobiva na važnosti, vintage dućani bilježe sve veći interes. Sve skupa podržava i porast popularnosti ere devedesetih, a među hitovima su i divni modni dodaci

VIDEO

Ulaganje u vintage dizajnersku torbu ne samo da je prilika da imate dio modne povijesti koja će trajati generacijama, već je jednog dana možete prodati po gotovo istoj cijeni ili čak višoj. Jedan od top brendova ove modne sfere je Gucci, čije su vintage torbe među najtraženijima.

POGLEDAJTE VIDEO: Torbe od drva

Pokretanje videa...

01:15

Kao jedna od najpoznatijih i najluksuznijih modnih kuća na svijetu, poznata je po izradi i dizajnu koji traju i dulje od prolaznih trendova.

Gucci je pokrenuo Guccio Gucci 1921. godine kao brend kožne galanterije, a danas su pod tim imenom najpopularnije upravo torbe.

Odlična stilska simbioza: Duga suknja i majica kratkog kroja
Odlična stilska simbioza: Duga suknja i majica kratkog kroja

Neke od najpoznatijih torbi su kreacija s ručkom od bambusa, koju je osmislio Guccio osobno do ideje Toma Forda u devedesetima.

Ovo su torbe koje drže cijenu te su velika investicija. Krase ih ne samo dizajn, već i materijali koji su kvalitetni te nadilaze trendove.

2010.: Dionysus

Nazvana po Dionizu, grčkom bogu vina, plodnosti i ekstaze, ova kultna torba ima prepoznatljivu kopču u obliku tigrove glave.

Dizajn je osmislio sadašnji kreativni direktor, Alessandro Michele, koji je u kompaniji radio i prije nego se našao na čelu brenda, 2015. godine. Cijena: oko 18.000 kn.

Bijela je zakon: 7 divnih outfita za sunce i vrućine na asfaltu
Bijela je zakon: 7 divnih outfita za sunce i vrućine na asfaltu

1995: Crocodile bamboo bag

Dizajnirana kao dio debitantske kolekcije Toma Forda za Gucci 1995. godine, ova krokodilska torbica stvar je dizajnerskih snova.

S prepoznatljivom Gucci bambusovom ručkom i elegantnim, ali profinjenim izgledom, pravi je kolekcionarski predmet koji ćete moći koristiti desetljećima koja dolaze. Cijena: oko 90.000 kn.

Chic tregerice od trapera: Trend koji obožavamo već dekadama
Chic tregerice od trapera: Trend koji obožavamo već dekadama

1990-e: Lady Lock

Koliko god bila klasičnog izgleda, ova torba od smeđe kože noja ima prepoznatljivu bravu i može se držati u ruci ili nositi preko ramena.

To je stil idealan ne samo za posao, već i događanja poput vjenčanja. Cijena: oko 11.000 kn.

2010.: Guccissima Queen hobo torba

Izrađen od Guccissima kože, ova torba srednje veličine ima veliku kopču i remen.

Okruglasta i glamurozna, dolazi u sjajnoj varijanti zlatnih tonova. Cijena: oko 12.000 kn.

2010.: Bamboo torba s preklopom

Minimalističkog je dizajna, s preklopnim djelom na prednjoj strani. Vrlo je jednostavna, snažne nijanse te vrlo elegantna.

Idealna za svaki dan i ured. Stilu daje notu klasike i elegancije. Cijena: 10.000 kn.

2004: Zmajeva torba s resama i šljokicama

Ova je torba vrlo rijetka te je prava predstavnica večernjeg stila. Napravljena je od perli i šljokica te ima kopčanje u obliku zmaja.

Namijenjena je izlascima te je prava ikona raskoši i glamura. Cijena: oko 10.000 kn.

2010.: Sylvie torba s leopard printom

Još jedan dizajn iz 2010-ih, napravljen je od teleće kože i ima linije prepoznatljive za Gucci. Tu je i velika kopča te detalj lanca, koji djeluje vrlo chic.

Posebno je zanimljiv motiv leoparda, što torbu čini idealnom za jednostavnije odjevne kombinacije. Cijena: oko 21.000 kn.

1999: Jackie torba s printom cvijeća

Vraćamo se u 1999., kad je Tom Ford, tadašnji kreativni direktor Guccija, osmislio vlastitu varijantu slavne Jackie torbe iz 1961. godine.

Prethodno nazvana Fifties Constance, Gucci je torbu preimenovao tijekom 1960-ih, kada ju je počela nositi Jacqueline Kennedy Onassis. Od tada je to jedna od top torbi ove modne kuće. Cijena: oko 9.000 kn.

2010.: Interlocking G

Uz odmah prepoznatljiv isprepleteni GG logo, ova klasična torbica može se držati ili nositi na ramenu jer ima lanac remen.

Ako želite poboljšati svoju garderobu, ovo je investicija koju nećete požaliti. Cijena: oko 12.000 kn.

1990-e: Shelly Line GG

Ovo je jedan od top komada u svijetu torbi jer ima prepoznatljiv logo. Danas je ovaj stil vrlo poželjan, za one koji cijene logomaniju i žele da se odmah vidi koji je potpis na torbici.

Torba datira iz 1990-ih, izrađena je od platna i kože. Trobojni prugasti remen i motiv dodatno naglašavaju ovaj vintage dizajn. Cijena: oko 7000 kn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje