Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

Top 10 omraženih osobina: Od krađe stvari do ideja i zasluga

Top 10 omraženih osobina: Od krađe stvari do ideja i  zasluga
1

Trajna posudba kemijske ili krađa salame dovoljni su da počne veliki rat na poslu, a najomražnija je osobina na poslu okrivljavanje drugih ljudi za vlastite pogreške

VIDEO

Baš kad ujutro pomislite da bi dan u uredu mogao proći u redu jer ste većinu posla već obavili, naljutiti vas može kolega koji je krivo parkirao automobil i onda morate stati na udaljenije mjesto. 

No to je samo jedna od stotina situacija na poslu koja vas može razbjesniti. Kolege iz ureda najviše živciraju dodaju li nas u primatelje maila koji s nama nemaju nikakve veze ili nam čitaju privatnu poštu preko ramena, ali i oni koji se deru ne telefon, pokazalo je britansko istraživanje. U posebnu “kategoriju” spadaju suradnici koji svakodnevno dave s pojedinostima iz privatnih života te se hvale o “predivnoj” i uspješnoj djeci ili novom automobilu. No tu spadaju i oni koji su cijelo vrijeme “zakačeni” na chat i ni s kime ne komuniciraju. A da je svaka minuta u uredu potencijalno “zapaljiva”, dokazuje i vrijeme ručka. Kolege koji nose “mirisne” ručkove u ured ili ne očiste mikrovalnu i toster nakon upotrebe, često podižu napetost. 

Naravno, tu se ubrajaju i oni koji provode dijetu pa cijelo vrijeme pričaju što smiju ili ne smiju jesti, ali i oni koji su ponekad jaaaako gladni, pa vam “maznu” preostalu salamu kako bi si složili sendvič. Iritantni mogu biti i kolege koji su dovoljno ranije “rezervirali” godišnji, i to u - najjačem terminu. 

I previše revni kolege koji tipkaju non-stop te drmaju susjedne stolove izazivaju bijes kolega (o da!), baš kao i oni malo manje radišni kojih pet minuta do pet više nema u zgradi. Neurednost posebno može naživcirati - ostavljeni omoti od čokolade na stolu i ostalo smeće, zatrpan stol ili nepromijenjena rola toaletnog papira u WC-u. 

Znamo da je “trajna posudba” najdraže šalice ili kemijske neoprostiva, ali imajte milosti prema kolegi koji vam je to učinio. Jer uvijek postoji i nešto gore od toga - a to je da vam kolega cijeli dan pjevuši, a ako smatra da ima sluha - i pjeva na sav glas. Zaposlenicima tlak ne raste samo zbog iritantnih osobnosti - i klasični uredski problemi mogu izazvati masovnu histeriju. 

Na prvome mjestu je kvarenje računala točno tada kad morate spremiti dokument. Potom slijede blokiranje printera, kolaps sustava, ali i klimatizacija navinuta na najjače tako da svi cvokoću. 

Negodovanje zbog kašnjenja ne pomaže, baš kao i kad vas zovu, a na godišnjem ste...

Četvrtina ispitanika potvrdila je da mrzi kolege koji kasne ili ranije dolaze s posla, a svaki peti odgovorio je da mu najviše smeta kada kolega pogriješi, a ne prizna da je kriv, stoji u rezultatima britanskog istraživanja o negodovanju na poslu. Kolege “dramatičari”, pa oni koji vas zovu dok ste na godišnjem uz ispriku: “Ups, slučajno” te oni koji su cijeli dan sa slušalicama u ušima nadajući se da im nitko neće dati posla mogu iziritirati i one “najotpornije”. 

Top 10 omraženih osobina

  • 1. Okrivljavanje drugih za vlastite pogreške
  • 2. Kašnjenje na posao ili raniji odlazak s posla
  • 3. Nepriznavanje da su u krivu ili da ne znaju
  • 4. Pravljenje drame iz sitnica 
  • 5. Ulizivanje šefu i ostalim nadređenima
  • 6. Uzimanje zasluga za tuđi rad
  • 7. Osobni razgovori pred kolegama
  • 8. Kritiziranje suradnika iza njihovih leđa
  • 9. Prebacivanje zadataka na druge 
  • 10. Gledaš me, ali me ne slušaš niti me čuješ
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje