Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
85 komentara

Top 5 plaža na svijetu koje su posve drugačije od svih drugih

Toliko lijepih i neobičnih mjesta postoji na svijetu da je prava šteta što ih ne možemo sve vidjeti i doživjeti. Ove plaže su toliko jedinstvene da ih je teško zaboraviti...

85 komentara

Neke od njih izgledaju kao prizori iz bajki i omiljena su odredišta za medeni mjesec. Druge plijene pažnju neobičnim pojavama koje je moguće vidjeti samo na njima. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Oni koji si ne mogu priuštiti i otići na sva ta divna mjesta, mogu ih samo gledati na ekranu, uzdahnuti i prepustiti se maštarenju.

Ovo je top 5 najposebnijih plaža na svijetu:

1. Skrivena plaža - otok Marieta, Meksiko

Foto: Calimero Sport

Ova plaža je toliko jedinstvena i lijepa da ostavlja bez daha. Ipak, kako je nastala baš i nije privlačno. Meksička vlada je to područje nekada koristila za testiranje bombi, a detonacije su srušile dio litice i formirale ovakvu plažu kakva je danas. Kupanje na njoj je zaista poseban doživljaj.

2. Svjetlucava plaža - Maldivi

Foto: Calimero Sport

Za ovu plažu kažu da je kao noćno nebo prepuno zvijezda. Kada padne mrak, voda postane toliko svjetlucava da je teško odvojiti pogled s nje. Za to su zaslužni fitoplanktoni koji svijetle kada su uznemireni. Upravo ta plaža je popularna destinacija za odlazak na medeni mjesec jer je bajkovita i vrlo romantična.

3. Plaža s vrućom vodom - poluotok Coromandel, Novi Zeland

Foto: Calimero Sport

Tamo geotermalna izvorska podzemna voda stvara mjehuriće nalik onima u jacuzziju. Temperatura te vode je oko 60 stupnjeva Celzijusovih, a posjetitelji iskopavaju male bazenčiće u pijesku, pričekaju da se napune vodom i izležavaju se u njima.

4. Zelena plaža - Papakolea, Havaji

Foto: Calimero Sport

Na prvi pogled se može činiti kako je ova plaža prekrivena mahovinom, ali nije. Ta svjetlo zelena boja dolazi od prirodnog pijeska koji je poprimio tu boju zbog obližnjeg vulkana koji proizvodi zelenu mineral olivin. Ova plaža je jedna od četiri takve boje na svijetu.

5. Pustinjska plaža -  Nacionalni park Lencois Maranhenses, Brazil

Foto: Calimero Sport

Zanimljivo je što se ova plaža ne nalazi uz more, već usred pustinje. Radi se o predivnim lagunama prepunima savršeno bijelog pijeska. Najbolje vrijeme za putovanje na to odredište je od svibnja do rujna kada je sve puno života, a moge se vidjeti i ribe. Nakon toga se lagune postupno isuše, a od veljače ponovno počnu puniti vodom.

Pogledajte i u videu kako izgledaju, i uživajte:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message