Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Top recepti za domaće kreme i maske: Pripremite se za zimu

Top recepti za domaće kreme i maske: Pripremite se za zimu

Za one koji vole varijante 'uradi sam', donosimo kreme koje možete brzo smiksati, a odlično hidratiziraju. Jedna od njih je i krema od kokosovog ulja, a za ispucale ruke pomaže i maska od krumpira

VIDEO

Hladnije vrijeme je stiglo, a kako bi koža ostala lijepa i nahranjena, važno je koristiti dobru hidratantnu kremu.

POGLEDAJTE VIDEO (Vesna Lamer o hiperpigmentacijskim mrljama):

Pokretanje videa...

Vesna Lamer 01:20

Za one koji vole varijante "uradi sam", donosimo kremu koju možete brzo smiksati, a odlično hidratizira kožu lica, vrata, dekoltea i ruku. Sve što vam treba su pola šalice (od 2,4 dl) djevičanskoga kokosova ulja, koje kožu štiti od vanjskih utjecaja, žličica tekućeg vitamina E, koji usporava starenje, te pet do sedam kapi eteričnog ulja lavande, čije blagodati su raznolike, a između ostalog obnavlja kožu i potiče cirkulaciju u njoj.

Ako je kokosovo ulje stvrdnuto jer je stajalo u hladnjaku, najprije ga izvadite kako bi se smekšalo na sobnoj temperaturi. Sve sastojke stavite u posudicu i dobro promiješajte da smjesa bude sasvim glatka.

Kad je gotova, kremu prebacite u staklenku i čuvajte na hladnom i tamnome mjestu, najbolje u hladnjaku. Nanosite je na čistu kožu ujutro i navečer u malim količinama. Odlična je jer dobro hidratizira i ne ostavlja mastan sloj na površini kože.

Maska od pire krumpira

Za ruke, koje u hladnim danima najčešće stradavaju, možete pripremiti i maske. Prva je ona od krumpira. Skuhajte dva veća krumpira pa napravite pire u koji ste dodali malo mlijeka. Stavite tu smjesu na ruke dok je još topla i držite dok se ne ohladi. Potom je isperite pa ruke namažite kremom. Ova maska odlična je za vrlo suhe i ispucale ruke i možete je nanositi svaki dan.

Drevna metoda koja pomaže: Masirajte stopala prije spavanja
Drevna metoda koja pomaže: Masirajte stopala prije spavanja

Maska od zobenih pahuljica

Pomaže i maska od meda i zobenih pahuljica. Pomiješajte pet žlica zobenih pahuljica s dvije žlice meda, jednom žlicom maslinova ulja i jednom žlicom mlijeka. Nanesite smjesu na ruke pa navucite pamučne rukavice. Nakon pola sata isperite mlakom vodom.

Tonik od meda i naranče

Lagano zagrijte sok od jedne naranče i žlicu meda, da bude otprilike kao temperatura tijela. Pazite da previše ne zagrijete jer će se hranjivi sastojci uništiti. Potom blazinicom nanosite tonik na ruke tapkanjem otprilike 10 minuta, ili dok ne potrošite svi tekućinu.

Fina kremasta topla čokolada zagrijat će vam i dušu i tijelo
Fina kremasta topla čokolada zagrijat će vam i dušu i tijelo

Regenerativna krema

*recept preuzet sa portala Alternativa za Vas

Sastojci:

  • 10 žlica naribanog pčelinjeg voska
  • 150 ml ružine vodice
  • 200 ml macerata nevena
  • 5 kapi eteričnog ulja čajevca

Postupak:

Trebat će vam dva manja lončića i jedan veći koji će poslužiti kao vodena kupelj u kojoj će se sastojci lagano zagrijavati. U jedan lončić stavite ružinu vodicu, a u drugi vosak i macerat. Voda u kupelji neka bude topla, ali ne smije zakuhati. Kada se vosak otopi, lagano mu dodajte ružinu vodicu kap po kap i stalno miješajte. Ukapajte i ulje čajevca. Kremu ulijte u steriliziranu staklenu posudicu i čuvajte u hladnjaku. Bilo bi dobro, pošto je prirodna, potrošiti je u roku od mjesec dana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'