Lifestyle

Komentari 11

Drevna metoda koja pomaže: Masirajte stopala prije spavanja

Drevna metoda koja pomaže: Masirajte stopala prije spavanja

Na našim stopalima se nalaze završeci živaca koji su povezani s različitim organima u našem tijelu, stoga se pritiskom na neke od njihovih točaka postiže opuštenost i oslobađanje

Masaža stopala kao prirodno liječenje organizma seže u daleku prošlost. Još u drevnom Egiptu ova metoda koristila se kao prevencija i pomoć pri otklanjanju zdravstvenih tegoba. Smatralo se kako posjeduje moć uklanjanja većine medicinskih problema na alternativan način. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pritiskom ruku na određene točke stopala vaš organizam postaje opušteniji, stimulira se podražaj na određeni dio tijela i time potičete proces prirodnog samoizlječenja. Vaše tijelo će se napuniti energijom. Masažom se danas otklanjaju mnoga stanja i bolesti poput bolova u leđima, artritisa, visokog krvnog tlaka, dijabetesa, slabe cirkulacije, neplodnosti. 

Masažu mnogi koriste kako bi ublažili stres i izloženost brojnim pritiscima i napetostima kojima su svakodnevno izloženi. Cijelo tijelo je pogodno za masažu, a jednim od najučinkovitijih mjesta smatraju se upravo stopala. Važno ju je svakodnevno ponavljati kako biste uočili njezine blagodati što ranije. Stoga prije spavanja odvojite se od svojih briga i posvetite koji trenutak vašim vrijednim stopalima. 

applying cream on feet

Pozitivni učinci masaže stopala su:

Evo kako izmasirati stopala

Jedan od načina kako možete sami izmasirati vaša stopala je da uhvatite nožne prste jednom rukom, a gležanj drugom te polako okrećete stopalo u jednom smjeru, a zatim u drugom.

Uhvatite prste stopala i povlačite ih prema sebi zadržavajući ih u tom položaju 15 sekundi. Ponovite isto u drugu stranu. 

Uhvatite stopalo s obje ruke i palčevima stišćite vaša stopala stvarajući blagi pritisak na njih. Povlačite vaše prste od pete ka gore i ponovite ovo nekoliko puta. Naposljetku povucite vaše prste u suprotnu stranu, odnosno prema peti, laganim pritiskom. 

Izvlačite svaki prst. Jedan po jedan. 

Uhvatite jednom rukom palac, a drugom ostale prste tako što ćete stopalo povući prema gore i protresti ga, preporučuje CentarZdravlja

Najčitaniji članci