Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Top savjeti kako 'malo pogurati' seksualni život, da Valentinovo dočekate prepuni strasti

Top savjeti kako 'malo pogurati' seksualni život, da Valentinovo dočekate prepuni strasti
7

Seksualno samopouzdanje znači znati svoju vrijednost, osjećati se dobro u svom tijelu i komunicirati što voliš ili ne. Danas, na sreću, postoje različiti načini koji će vam pomoći da se nosite sa sobom

VIDEO

Kako povećati svoje seksualno samopouzdanje ovog Valentinova? Dan zaljubljenih je pred vratima, što znači da je vrijeme za razgovor o seksu. Bilo da ste u paru, zabavljate se ili ste sretno slobodni, to je doba godine kada zadovoljstvo zauzima središnje mjesto.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Koliko bi trebao trajati idealan seks? 01:27

Ali ne osjećaju se svi ugodno u svojoj koži; doista, za neke, ovaj pritisak može biti zastrašujući. Možda se ne osjećamo dobro u vezi sa svojim tijelima ili smo nesigurni u svoju seksualnu snagu. Seksualno samopouzdanje može opasti.

- Nećete se uvijek osjećati kao najzgodniji i to je sasvim u redu. Seksualno samopouzdanje znači znati svoju vrijednost, osjećati se dobro u svom tijelu i komunicirati što voliš ili ne - objašnjava Lora DiCarlo, osnivačica istoimenog brenda. Danas, na sreću, postoje različiti načini koji će vam pomoći da se nosite sa sobom.

Kako povećati svoje seksualno samopouzdanje uoči Valentinova?

Znajte s 'čim' raspolažete

Kako možete očekivati ​​da ćete partneru reći što vam se sviđa ako sami ne znate što je dobro? Prvi korak je da se osjećate ugodno s vašim dijelovima tijela. Stručnjaci za seks predlažu da uzmete ogledalo u ruku, da se zavalite i pogledate svoje 'privatne stvari'. Zvuči možda glupo ili čudno, ali iznenadili biste se koliko žena nikada nije ni pogledalo vlastitu vaginu. Postoji jaka korelacija između osjećaja ugode vezanog uz tijelo i sposobnosti orgazma.

Briga o sebi

Budući da se bliži Valentinovo, stvorite rutinu brige o sebi. Kada se osjećate dobro zbog toga kako izgledate i kako se osjećate u svojoj koži, to se prenosi u spavaću sobu. Neki prijedlozi koji vam mogu odgovarati su primjerice kupanje u kadi s uljem da vam koža bude meka i podatna; i svakako pijte više vode. Ako ne idete u teretanu, pokušajte ići u dugu šetnju nekoliko puta tjedno. Isprobajte novi parfem ili sredstvo za pranje tijela i zavolite način na koji mirišete. Očistite nokte; ne treba vam lak ako ga ne želite. Priuštite si novi grudnjak ili donje rublje, čak i ako to nitko drugi ne vidi. Možda je vrijeme i za onu frizuru koju ste oduvijek željeli isprobati, ošišati šiške ili napraviti nešto drugačije. Meditirajte kako biste bili opušteniji - to će se također vidjeti na vašem licu i tijelu. Razmazite se!

Recite zbogom negativnom samogovoru

Tako je lako zamotati se u negativne osjećaje o svom tijelu. A kada se počnu javljati te samozatajne misli, gotovo je nemoguće osjećati se seksi, samopouzdano i dostojno užitka. Neka vam postane navika sjediti u kadi ili stajati pred ogledalom jednom dnevno i recite sebi naglas kako ste zgodni i fantastični. Odaberite tri stvari koje volite ili barem prihvaćate na svom tijelu i viknite to. 

Olakšajte anksioznost i napetost mišića

Povezivanje sa svojim tijelom i vraćanje sebe u sadašnji trenutak ključno je za osjećaj vlastitog samopouzdanja. Kada su vam mišići napeti, osobito vaginalni, izuzetno je teško opustiti se u užitku. Prije nego počnete bilo što tjelesno, zatvorite oči i desetak puta duboko udahnite. Ako još uvijek osjećate zategnutost u tijelu, preporučujemo da isprobate lubrikant. 

10 stvari koje svi mrze u seksu
10 stvari koje svi mrze u seksu

Samozadovoljavanje

Bilo da se pripremate za seksi spoj na Valentinovo ili se samo pokušavate osjećati sigurnije u spavaćoj sobi, važno je da vaše seksualno blagostanje bude prioritet. Zašto? Jer užitak je bitan dio dobrobiti - to je signal koji našem tijelu govori da se osjeća dobro. A kada se osjećamo dobro, to pokreće niz hranjivih neurokemikalija i pomaže u smanjenju stresa, što je nešto od čega bismo svi mogli imati koristi. Jačanje vašeg seksualnog samopouzdanja počinje s vama. Ono što vam može stati na put užitku i seksualnom samopouzdanju je razmišljanje o tome kako vaše tijelo izgleda, kako se osjećate, itd. Korištenje solo seksa, kao način prakticiranja seksualnog užitka, može vam pomoći opustiti se i smanjiti sve prosudbe ili misli koje vam prolaze kroz um i dovesti vas do toga da se osjećate sigurnije u partnerskim iskustvima.

Identificirajte što želite

Drugi aspekt seksualnog samopouzdanja je znati što želite. Za to je potrebno neko otkriće, koje može započeti istraživanjem sa samim sobom, ali je i prilika da se zainteresirate i postavite svom ljubavniku pitanja o tome što biste željeli probati ili što bi oni htjeli probati. Samopouzdanje može proizaći iz osjećaja poznatosti i prakse, stoga pokušajte na seks gledati kao na nešto u čemu možete vježbati svoju znatiželju, što će na kraju dovesti do puno više samopouzdanja u spavaćoj sobi. Dodatni način da podržite seksualnu dobrobit je biti otvoren i iskren prema sebi i svom seksualnom partnerom o svojim granicama, i onome što je, a što nije ugodno. To pomaže u stvaranju sigurnijeg okruženja koje potiče povezanost i intimnije iskustvo za sve uključene.

Usvojite seksualno pozitivan pristup intimnosti

Seksualno izražavanje je predivno. Priznanje da se naša iskustva i ono što nas uzbuđuje razlikuje utire put do seksualnog povjerenja. Često je naše prosuđivanje drugih projekcija naše vlastite nesigurnosti ili pristranosti. Svjesnost naših predrasuda i njihova zamjena stavom prihvaćanja i tolerancije različitosti može pomoći u uklanjanju stigme iz cijelog razgovora o seksu.

Vodite dnevnik

Dnevnik je sjajna praksa svjesnosti koja pomaže u njegovanju samosvijesti i razmišljanja. Zapišite sva svoja uvjerenja koja imate o seksu i intimnosti, o tome gdje ste ih naučili i služe li vam kako biste bili sretni. Ovo može biti duboka i zanimljiva vježba koja može otkriti izvore vaših negativnosti.

Što biste istrpjeli za dobar seks? Savjeti kako napustiti lošu vezu iako je seks uvijek fantastičan
Što biste istrpjeli za dobar seks? Savjeti kako napustiti lošu vezu iako je seks uvijek fantastičan

Koristite seksualne igračke

Seks igračke su neopjevani heroji seksualnog zadovoljstva i intimnosti. Seks igračke mogu izazvati različite senzacije, unijeti raznolikost stimulacije i novosti u spavaću sobu, stimulirati teško dostupne erogene zone, pa čak i otkriti nove zone za koje niste znali da postoje. Seksualne igračke nam pomažu u njegovanju 'seksualne pismenosti', kako bismo bolje razumjeli svoja tijela i zadovoljstvo.

Odaberi zdrav način života

Možda se čini otrcanim, ali svi vaši životni izbori utječu na kvalitetu vašeg seksualnog zdravlja i samopouzdanja. Važno je da se dovoljno naspavate, jedete zdravu hranu kako biste oplemenili svoje tijelo, redovito vježbate i u svoj život uvedete prakse svjesnosti poput meditacije, kako biste se osposobili za snalaženje u svakodnevnim stresorima.

Maštajte i razgovarajte o seksu

Razmišljanje o seksu, razgovor o seksu i maštanje o seksu mogli bi vas navesti da imate više seksa i povećate ukupnu želju za seksom.

Zakaži seks

Najupečatljivije stvari često su najjednostavnije. Ako želite povećati seksualnu dobrobit i samopouzdanje, odvojite vrijeme za to. Odaberite redovito vrijeme, čak i ako je to samo 10-minutni brzi provod nedjeljnog popodneva između dječjih nogometnih treninga, gdje god vam odgovara. Ubacite seks u svoj kalendar i postavite podsjetnik. Pokušajte zadržati tu konzistenciju nekoliko tjedana dok ne postane uobičajena praksa. 

Usredotočite se na dobre stvari

Razmislite o tome kada ste zadnji put imali sjajan seks. Kako vam je bilo i kako ste se osjećali? Zatvorite oči i zamislite da je točno ispred vas taj čarobni prostor u kojem imate najbolji seks ikada. Kakvog je oblika taj prostor i koje je boje? Što možete vidjeti, što možete čuti, pomirisati, okusiti...? I onda, što osjećate? Samo ostanite tamo koliko god želite i pustite da svi ti osjećaji teku. Važno je usredotočiti se na sve nevjerojatne stvari u vezi sa seksom i na sve one trenutke kada ste imali briljantan seks, nikako ne na ono što bi moglo poći po zlu.

Snimaju se tijekom vođenja ljubavi i sve komentiraju: 'Tako pomažemo drugim parovima'
Snimaju se tijekom vođenja ljubavi i sve komentiraju: 'Tako pomažemo drugim parovima'

Postavi raspoloženje

Vanilija, lavanda i sandalovina jačaju libido pa zašto ne biste odabrali parfem ili zapalili mirisnu svijeću kako biste podesili raspoloženje? Osvjetljenje je također važno. Prvi put kada imate seks s novim partnerom, blago svjetlo ili svijeće mogu stvoriti sjajan ugođaj i pomoći vam da se osjećate manje samosvjesno o ponovnom ogoljenju nakon nekoliko mjeseci intimne izolacije. Upotrijebite glazbu koja će vam pomoći u stvaranju ambijenta - ovo ima dodatni bonus prigušivanja ometajućih zvukova izvana, kao i skrivanja zvukova koje biste vi mogli proizvoditi ako mislite da vas netko može čuti. Uklonite sve smetnje, tako da se možete u potpunosti usredotočiti jedni na druge, piše Vogue.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku