Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Top savjeti kako spasiti cipele posve mokre od hodanja po kiši

Top savjeti kako spasiti cipele posve mokre od hodanja po kiši

Svatko tko posjeduje par cipela od brušene kože zna kakva je muka održavati ih, a pogotovo čistiti. Zato donosimo nekoliko korisnih savjeta kako bi učinili njihovo održavanje lakšim

VIDEO

Prva stvar koja je bitna kod cipela od brušene kože je prevencija, a to znači da prije nego što se nešto dogodi s vašim omiljenim parom cipela, možete ih zaštititi sprejom za impregnaciju. On sprječava nastajanje mrlja od vode i prljavštine, a možete ga kupiti u svim specijaliziranim trgovinama za obuću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:49

Prije upotrebe spreja, pročitajte upute i testirajte ga na nekoj sakrivenoj površini cipele, kako biste bili sigurni da je dobar za vaše cipele. Isto tako možete cipele nakon nošenja iščetkati od prašine prije odlaganja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Cipele vas žuljaju? Laki trikovi kako ih možete sami razvući
Cipele vas žuljaju? Laki trikovi kako ih možete sami razvući

Kako očistiti cipele koje su uništene od vode?

Ako prije odlaska od kuće vidite da vani pada kiša, bolje nemojte uzeti cipele od brušene kože, već neke prilagođenije tom vremenu. No, ako vam se ipak dogodi da vas negdje po putu uhvati kiša, kada dođete kući odmah ih skinute i pustite da se prirodno osuše. Nikada ih nemojte sušiti sušilom za kosu, niti ih stavljati na radijator. Tako se mogu samo stisnuti, izblijediti i deformirati. 

Najbolje bi bilo da tako mokre cipele obrišete čistim ručnikom, a u njih možete umetnuti i papirnate ručnike kako bi upili višak vode. Nakon toga ih stavite na suho i dobro prozračeno mjesto da se osuše preko noći, a nakon sušenja ih lagano iščetkajte i bit će kao nove. 

Kako ukloniti mrlje?

Kada zaprljate cipele od brušene kože, najbolje bi bilo da svježe mrlje odmah obrišite papirnatim ručnikom. Zatim po mrlji pospite malo sode bikarbone i ostavite da djeluje preko noći. Dan nakon, maknite ostatke praha, dok mrlju možete iščetkati ili je pokušati eliminirati sa sprejom za impregnaciju.

11 trikova s kojima će odjeća i cipele uvijek izgledati kao nove
11  trikova s kojima će odjeća i cipele uvijek izgledati kao nove

Ako imate pak osušenu mrlju, najprije ju pokušajte četkati ili nježno strugati. To možete učiniti sa četkicom za zube ili sa posebnim kistom za brušenu kožu. Ako je brušena koža matirana, lagano naparite uprljano područje na nekoliko sekundi, a zatim ga probajte očistiti s rašpicom ili četkom. Također možete probati iskoristiti i gumicu za brisanje da bi uklonili mrlju.

Zapamtite, najvažnija stvar kod čišćenja brušene kože je da budete nježni, odnosno da četkate samo u smjeru vlakana, a nikako naprijed-nazad.

Ako pak ništa od ovih savjeta ne uspije, uvijek možete svoje cipele odnijeti kod postolara i pitati mogu li se očistiti ili popraviti. 

 

PROCURILE GOLIŠAVE FOTKE PJEVAČICE: 'Dobivam odvratne komentare, ovo je previše'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru