Lifestyle

Komentari 3

Torta Jesenska šarlota je laka za pripremu i finog bogatog okusa

Torta Jesenska šarlota je laka za pripremu i finog bogatog okusa

Ova neodoljiva poslastica je lagana za pripremu, fina I jako zanimljivog izgleda. Želite li iznenaditi obitelj nakon ručka ili prijatelje koji dolaze na kavu - pripremite im ovu poslasticu

Sastojci:

Priprema:

Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom. Dodajte mlijeko i kuhajte na pari miješajući dok se krema ne zgusne. Maknite s vatre, umiješajte liker od naranče i namočene listiće želatine. Posudu stavite u hladnu vodu i ohladite, povremeno miješajući. Kalup za torte obložite prianjajućom folijom.

Na dno posložite biskvit koji ste zalili s malo mlijeka i likerom. Obložite stijenke kalupa piškotama. Istucite slatko vrhnje u šlag, te umiješajte u ohlađenu kremu zajedno s mascarponeom. Na kraju lagano umiješajte komadiće oguljenih mandarina. 

Pripremljenu kremu izlijte u kalup i poravnajte. Stavite u hladnjak dok pripremite žele preljev. Skuhajte sirup od šećera i vode. Dodajte tanko oguljenu koru od mandarina i pustite neka zavrije. Maknite s vatre, dodajte namočene listiće želatine i miješajte dok se ne rastopi.

Kad se sirup malo hladio, dodajte ocijeđeni sok mandarina i procijedite kroz  sito ili gustu gazu. Izlijte po vrhu šarlote, dobro ohladite i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i listićima mente.

Najčitaniji članci