![Tradicionalna grčka musaka](https://img.24sata.hr/ZI07HnbM8i9-I6SNuxJ5qnTCrSU=/414x267/smart/media/images/2024-24/serbian-potato-musaka-3-of-3-1024x681.jpg)
Posudu za pečenje nauljite, pospite krušnim mrvicama i obložite ploškama patlidžana. Naizmjence slažite krumpire i mljeveno meso pa završite krumpirom. Pomiješajte jogurt, jaja i začine te prelijte krumpire
Lifestyle
Komentari 0Posudu za pečenje nauljite, pospite krušnim mrvicama i obložite ploškama patlidžana. Naizmjence slažite krumpire i mljeveno meso pa završite krumpirom. Pomiješajte jogurt, jaja i začine te prelijte krumpire
Patlidžane narežite na ploške, posolite i ostavite pola sata da izađe voda. Osušite i popržite u tavi sa svake strane po tri minute. Propirjajte luk, češnjak i mljeveno meso pa dodajte umak od rajčice. Kuhajte dok tekućina ne ispari. Krumpir narezan na ploške također popržite. Posudu za pečenje nauljite, pospite krušnim mrvicama i obložite ploškama patlidžana. Naizmjence slažite krumpire i mljeveno meso pa završite krumpirom. Pomiješajte jogurt, jaja i začine te prelijte krumpire. Pecite oko 75 minuta na 180°C.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
2 patlidžana, sol, 6 žlica maslinova ulja, 2 crvena luka, 2 režnja češnjaka, 400 g mljevene govedine, 250 ml pasirane rajčice (Passata), 750 g krumpira, 2 žlica krušnih mrvica, 200 g jogurta, 4 jaja, žlica origana
Broj osoba: 5-6
Priprema: 55 minuta