Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Traperice ne vole previše deterdženta i vruću vodu

Pranje u vrućoj vodi stisnut će traperice, kao i sušenje na previsokoj temperaturi u sušilici. Za njih je najbolje da se suše na zraku

Photos
Foto: Photos
0 komentara

Koliko će se traperice skupiti u pranju ovisi prije svega o načinu na koji je tkanina obrađena tijekom proizvodnje. Ako nije tretirana kemikalijama ili postupkom sanforizacije, mogu se skupljati i do deset posto tijekom pranja u vrućoj vodi. Zato se prije kupnje raspitajte kod prodavača o kvaliteti tkanine. Skupljanje može smanjiti i pranje hlača u što hladnijoj vodi. No nemojte prati više od četvere traperice odjedanput. Osim što se neće najbolje oprati, bit će i previše izgužvane.
Koristite što manje deterdženta, osim ako ne želite da nove traperice što prije izgledaju isprano. No ako vam je cilj da boja potraje, preokrenite ih na unutarnju stranu. Najbolje je sušiti ih na zraku. Koristite li se sušilicom, neka temperatura bude što niža.
- Kako bi izgledale iznošene, proizvođači peru traperice sredstvima koja razgrađuju pamuk. No i vi možete postići sličan učinak, primjerice, brusnim papirom. Stavite u džepove hlača kovanice ili druge predmete koji imaju neravnu površinu. Istrljajte hlače s vanjske strane brusnim papirom preko kovanica i dobit će novi “cool” izgled. 
- Imate li stare traperice kojima treba malo osvježiti boju, stavite ih prati s novima, no pripazite da u perilici ne bude i drugih odjevnih predmeta. Ako su traperice upile miris duhanskog dima, ostavite ih namočene tijekom noći u vodi u koju ste dodali sredstva za pranje rublja. Možete ih odnijeti i na pranje u kemijsku čistionicu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message